Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Lyssna på din egen vägledning

Monday, March 24th, 2014

Efter helgens kurs är jag åter fascinerad av hur mycket kunskap och visdom som finns inom oss alla. Ofta hörs kommentarer som fokuserar på ens egen okunnighet ”jag vet inte hur jag ska gå vidare”, ”jag får inga bilder”, osv. Men när jag börjar ställa frågor visar svaren på massor av vägledning, fast kanske inte alltid på det sättet man förväntar sig. Men börjar personen reflektera över sina upplevelser brukar insikterna dyka upp. Alla har vägledning och hjälp på vägen men alltför ofta ignoreras den. Vi blundar för de möjligheter som serveras och lyssnar inte till budskap som kommer till oss.

Däremot lyssnar vi gärna på andras budskap. Att gå till medium har blivit väldigt populärt. Javisst kan det vara bra att få prata med någon och få bekräftelse när man känner sig osäker. Det kan vara som en läroväg att börja lite mer och mer på sig själv. Men kom ihåg att hur erfaren och skicklig ett medium än är, så kan förutsägelser aldrig vara 100 % pålitliga. Budskapen tolkas alltid genom det personliga filtret, och dessutom har människan ändå alltid sin fria vilja. Det är inte säkert att valet faller på just den vägen som mediet förutspår. Mycket beror på om man verkligen följer sitt hjärta och vägledning. Ibland låter vi hjärnan och rädslorna styra och då kanske vi väljer en annan väg än mediet såg. Att vi tar en annan väg kan också bero på att vi istället passiviseras för att ”mediet har lovat att jag ska träffa min stora kärlek i sommar”. Men en förutsägelse betyder ju inte att allt ska komma flygande till dig, utan du måste ändå fortfarande följa din inre röst och agera efter den.

Den rösten talar genom hjärtat. När du känner en glädjefylld lockelse till något då är det rätt väg – även om hjärnan säger något annat. Då har din andliga guide fyllt dig med glädjefylld energi för att du ska förstå att detta är rätt. Men om du känner obehag eller hela tiden möter motstånd på en väg, betyder det att du ska ta en annan väg och känns en situation mer och mer ohållbar och motbjudande, då är det hög tid att agera för att förändra situationen. Så lita på alla de budskap du får och framför allt: följ ditt hjärta. <3 Ditt hjärta vet vad du behöver. Säger ditt hjärta att du behöver hjälp att reda ut saker hos ett medium, ja då ska du så klart gå till ett medium.

Mossan