Archive for the ‘Tarotdrottning’ Category

Helt plötsligt så är det vår, bara så där och jag funderar var tiden tog vägen?

Tuesday, April 15th, 2014

Mycket händer ett vinterhalvår mellan mässor och jag känner mig verkligen laddad för ett nytt år av mässor.  Sist jag skrev här så bodde jag i Ukraina och allt var lite Top secret och förändrades till Top 11.
Jag var där i en tävling “Extra sensia”, 120.000 människor från hela världen hade sökt, jag blev castad och tog mig hela vägen till 11 plats, lite coolt ändå att jag är Top 11 av medium internationellt (och du får väl boka plats på min seans framöver eller boka en guidetolkning och se om jag lever upp till det). Många förknippar mig bara med Tarot, men jag kan så mycket mer, men insåg under tävlingens gång att se mordfall (läskiga som attan) var inte min grej, jag vill inspirera. Tre månader bodde jag i Ukraina, en fantastisk omtumlande period i mitt liv, jag fick vänner över hela världen, Madam Arra blev min bästas och en liten svart kattunge vann mitt hjärta och mitt hjärta höll på att gå i tusen bitar då jag fick lämna honom där. Vi har ju bra lagar mot rabies här i landet, ibland lite för bra. Han som fick namnet Rushki, har bott hemma hos en av producenterna, sju månader har jag väntat, jag skulle flyga och hämta honom, men du har säkert följt media om hur svårt det är i Ukraina nu, han fick åka djurtransport i 251 mil hem till mig och nu äntligen efter sju månader så är han hemma. Inne på min hemsida (www.vipstar.nu)kan du läsa om mitt äventyr i Ukraina så kan du även se Rushki dra ett kort ifrån min Prisma Tarotlek.

Jag kom hem från Ukraina, utmattad och reste till Las Vegas en månad senare, och ja, det är andligt, i alla fall berikande för min själ, livet handlar om att njuta och ha kul eller hur? jag är ju inte den som sätter mig ner och mediterar i första taget, men det kommer den 16 mars då gjorde jag det till fullmånen. Nästan så jag blir förvånad själv. Men efter jag kom hem så blev det många turer till Englagård (kursgård i Hallsberg), svårt att få ihop med ett familjeliv. Så nu har jag äntligen skapat en egen kursgård. i Vara, för det är ju här som man ska vara ;) Det blir en intressant vår, det började ju så bra i helgen som var med massor av fantastiska möten på mässan i Göteborg.

Om jag backar lite till trippen till Ukraina, det kan säkert vara en underhållande läsning att gå igenom sidan med min berättelse, det var snabba vändningar från att blivit det första bästa mediet en vecka så två veckor sedan åkte jag ut med buller och bång, till de flestas förvåning. Dock inte min, jag talade om redan när jag klev av bussen att jag visste att jag skulle åka ut, medan de andra skratta och såg mig som en favorit, och även om jag i stort sett grät varje dag där, av alldeles för mycket känslor som var i omlopp så grät jag inte då, inte förrän jag fick veta att jag inte fick ta med mig katten. Det var mycket den veckan, jag gjorde inte bra ifrån mig, jag fick besked att min ena häst blivit akut sjuk och skulle avlivas, två timmar senare att jag i sminket och skulle se på ett brutalt mord och berätta det för flickans mamma vad som hade hänt. Det var vad som kallas en dålig dag på jobbet, dock inte en dålig hårdag, för jösses vad de flätade mitt hår, och envisades med att måla dit ögonbryn och jag smet in på toaletten och försökte få bort dem. Min kortlek Prisma Tarot kom ut i samma veva, mina kunder här hemma fick den före mig, postgången till ett land utanför EU är inte smidig direkt. Men vad som var coolt var att den första personen jag spådde i min egna lek var Juliette Binoche (Varats olidiga lättja och Chocolate bl. a). Hon frågade om en egen session utanför kamerorna, att åka bil med henne, chaufförer och livvakter och upp i hennes svit var coolt, och lite udda för det var väl inte det jag tänkte när jag åkte till Ukraina.

Jag fick många vänner, från USA till Indonesien, höll mest ihop med Arra (5:a), Benedikt (3:a) och Veronica (8:a). Vi har himla trevligt mellan inspelningarna och vi upptäcker Kiev som är en fantastisk stad, ja, hela landet är imponerade, vilket folk, så jag är så ledsen för det som sker just nu. Som jag ser det är ukrainare ett starkt och stolt folk som inte ger sig inte ens i sista taget. Det är verkligen kontraster med här hemma, men mer frihet, mer närvaro och mer vänlighet. Och jag vill tillbaka, gå runt på Maidan, ta en kaffe, en glass, en pizza, promenera runt i affärer, bada men det blir ju inte samma sak som då. Men jag har vänner kvar där, bl. a producenten som tagit hand om Rushki och Jayc, som kom trea i programmet året innan och hans fästmö Svetlana, underbara människor och när det blir ro i landet så de kan resa ut så ska vi ha en gemensam kurs hos mig, då fjädrar anamma, för Jayc, han kan det där med änglar. Men du får väl läsa mer om äventyret och även se hur jag tog mig ut i tv för hela 53 miljoner (även om det på GPs löpsedel stor 46 miljoner, några miljoner hit eller dit, baggis. Så jag är tv-kändis i Ukraina, det anade jag inte för ett år sedan när jag fick förfrågan och inte heller att jag skulle vara bland Top 12 genom min mediala förmåga, och man kan tävla i medialitet så länge man inte tar det på blodigt allvar, en del ryssar gjorde det, så ibland var magin även i de mörkaste färger. En kväll hade någon smetat in en deltagares dörr med ruttna ägg och ritat magiska symboler, ja, alltid var det nåt. Jag upplever att vi i Sverige har en annan fas av andlig utveckling. Det är inte lika mycket svart magi, onda ögat och så, utan här är det mer betoning på tankens kraft, the Secret, attraktionens lag vilket tilltalar mig mer, kanske inte lika spännande. För hur mycket vi än söker andlighet så tror jag att alla vill ha det där oförklarliga, det mystiska, det skrämmande och att det finns något som kan ta makt över en, kampen om det onda och det goda där det goda ska övervinna. Själv så brinner jag som alltid för att inspirera, jag älskar när människor finner sin livskraft och använder den. Sedan att man alltid är sig själv, som när jag snusar, vägrar meditera och helt enkelt vara lite pragmatisk men ibland även uppe i det blå. Livet ska levas, det kanske du uppfattade om jag la kort för dig eller om du var på en av mina storseanser.

Nu efter mässan är det vardag igen, ja, även spåkärringar har sådana, sedan kan de se olika ut, för min del så innebär det att varva stall, hemskötsel, spådomar, skrivande, hundpromenader och kanske mest just nu pyssel med kursgården. Det är så himla kul då alla som kommer innanför dörrarna verkligen trivs och vill komma tillbaka. Och det är en del att fixa, förutom städning och matlagning som också ingår för min del så ska det planeras och när man kommer som kursare så ska man ha sin pärm med aktuella texter inför kursen, det tar också en del tid. Men det är så kul :) Jag har helt enkelt världens bästa tillvaro. Och det är tur att jag har en massa kurser uppbokade eftersom det tar ett tag till nästa mässa. Önskar dig en trevlig och Glad Påsk och använd mycket gult. För gult är färgen för självet, självkänsla, självförtroende, självmedvetande och så vidare och att ha integritet och en trygg personlighet det kan man ta sig långt på, ja, faktiskt hela vägen till ett medvetet liv som medium.

 

Fyra nivåer av upplevelser, nyckeln till din själ

Saturday, September 21st, 2013

Nu har det gått två mässor som jag missat, och inför förra helgen var jag så taggad att skriva ett inlägg, då dels om min ukrainska kärlek som verkligen är så sympatisk och som älskar min Tarotlek, så om du går in på www.facebook.com/vipstar.nu så kan du se hur han drar ett kort ur leken.

Men livet ville annorlunda den helgen, istället för att deppa över att jag inte var hemma på mässan så låg jag helt nedbruten och grät då jag fick beskedet flera hundra mil hemifrån att mina ena häst var sjuk och var tvungen att avlivas. Så jag har verkligen varit i emotions sista veckan, att sedan innan min hemresa inte äta och sova på dygn gjorde att jag grät hela vägen hem, men nu har jag börjat andas igen och ser fram emot att kanske få träffa dig i helgen, för jag kommer att vara på mässan i Borås. :D

Där kan du i min monter kolla in min Tarotlek som jag fått så otroligt positiv respons på, den finns i Kanada, USA, Norge, Ryssland, Ukraina, Indonesien där du kan se på bilden då min vän använde den i radion, udda medie för en lek som bygger på bilder men men…

ylva3
Jag har också ett nytt föredrag – “Fyra nivåer av upplevelser, nyckeln till din själ”. För som sagt det är en märklig, underbar, kaotisk, fantastisk resa som jag befinner mig i och i det så är det både en fysisk resa typ Kiev, Norge och ja, även Frankrike och USA står på tur. Men kanske störst är den andliga resan, den otroliga upplevelsen av mer av mig, om du har träffat mig så vill jag säga, att ja, det är möjligt att det finns mer av mig ;)

När jag kom till Ukraina så sa en god vän till mig att detta är något som kommer att påverka dig “emotionellt, fysiskt, psykiskt och andligt” och ja, det är en del av fyra upplevelser. Jag är helt slut ena minuten i alla de områdena för att i nästa ha en fot in i turkosa moln, ja, dem förklarar jag på föredraget, de rosa får vänta för de har jag inte tid med.

Färger är för mig viktigt, för det är vibrationer, energier som hela tiden är en del av oss och omkring oss och vissa av dem stärker oss och en del av dem skapar mönster som verkligen blir en utmaning i vårt liv. De färger som betyder mest för mig är turkos, förändringens färg och magenta den färg som bär på all tidigare kunskap, men ibland låter jag den skifta in i rosa bara för glädjens skull.

Du kan börja öva på din intuition redan nu, om du kommer till mässan i helgen och känna in om jag kommer att möta dig i turkost eller i rosa eller kanske till och med i svart? Nja, det var ett dåligt skämt för den dagen kommer nog aldrig att ske igen. Och varför, det kommer jag också att prata om i mina nivåer av upplevelser och tro nu inte att färg är allt även om det är det för energin kan tolkas på många olika andra sätt. Ser fram emot att möta just dig. Kram

 

“Gräslig tur”

Monday, September 2nd, 2013

Höstmånad, jag försöker att deala med chefen här så att jag ska få åka hem i alla fall till minst en mässa i höst. Och det får mig att fundera på saknad och trygghet. Jag har inte direkt någon hemlängtan som är svår, jag saknar naturligtvis mina närmaste (och då även alla fyrbenta). Jag har det bra, har det nödvändigaste, det vill säga tak över huvudet, mat, vänner och sysselsättning även om det inte känns som det brukar göra hemma. Jag spår och skriver som vanligt, dricker kaffe i tid och otid. Men det sker förändringar i mitt inre och det är mer baserat på allt som sker här och alla fantastiska möten som får mig att stanna upp och gå mer in i känslan. En av mina nya vänner har kommit in i mitt liv för att lätta upp mitt sinne och inte ta allt så himla allvarligt. En av dem för att se på tålamod med en personlighet som är mer offensiv än min egen och en för att lära mig att visa känslor. Jag är tidvis djupare och desto mer ödmjukare än innan jag kom hit, gråter lättare och kan sätta mig in i känslotillstånd på ett annat sätt.

Vet inte om du hört talas om min ”gräsliga tur”? Den har jag kört med i över ett år nu och sagt åt de flesta jag känner att låna den, jag har ju kvar grunden, det är lite som den där svampen som cirkulerade förut, man fick en del av en vän, gav den sockervatten och så förökade den sig och så gav man vidare. Det var en svamp som blev en ”magisk hälsodryck”. Min gräsliga tur är mer en grön tanke. Gräslig är inte negativt utan som gräs något som växer och grönt är energin för allt som har med harmoni att göra. Och allt har ju den betydelsen som vi ger det. Det är gräslig tur att jag är här i Kiev, jag en den första svensken på detta uppdrag (wow) och att det är gräslig tur beror på att jag har tillit som är det man matar den gräsliga turen med, tillit att tacka ja till ett erbjudande som dels får mig att leva på luft och tillit, tappa all ekonomisk trygghet och våga vara i känslan, eller som de skriker åt mig här – Ylva emotions!

Gräslig tur är det som man anser det vara, en sak, ett möte, en överraskning eller något som man kanske inte förstår fast tacksamheten finns där. Igår när vi var ute och njöt av Kiev, helger är coola, de stänger huvudgatan och där pågår allt, igår fotboll, gymnastik, dans, tv inspelning till ett dansprogram, några små konserter, förra helgen var det breakdance tävling. Ja allt händer efter en gata, i alla fall så pekade en av mina vänner in mot en sidogata och sa, du där har de en trevlig restaurang, där kan man till och med lämna sin plånbok och den är kvar. Ha ha. Första gången vi var där så tappade jag min keps då min väska for upp och ner, tog upp den och minuten efter blev det strömavbrott så vi fick äta klart i mörker. Sedan stängde de restaurangen och vi tog metron en station, när jag klev av så fick jag känslan av att något var fel (min intuition har blivit bra mycket starkare här) och tittar i min väska. Ingen plånbok. Jag får med mig en av vännerna tillbaka till restaurangen, vilket alla anser som mer eller mindre hopplöst. Vi får gå in fast det är stängt och där ligger min plånbok, orörd. Och sedan var det lätt att komma ut då strömmen gick på igen! En högmodig tanke av mig var att i min gräsliga tur så stängde universum av strömmen då jag var klantig, och det var högmodigt eftersom det innebär att flera personen fick ändra sina lunchplaner och restaurangen förlora en del pengar för att jag var slarvig, tror inte det, eller hoppas inte det, men gräslig tur var det, och jag har efter det ändå tänkt att jag ska byta ut ordet mot gudomlig tur istället för så känns det oftast.

Och eftersom jag är med i tanken på Livsstilsmässan i Göteborg, Heden, Execishuset, så bjuder jag här på lite energi av min gudomliga tur, skapa nu några mirakel i ditt liv.

Min nya Tarotlek finns i Markus Gårdbäcks monter och jag rekommenderar dig som har intresse att köpa ditt eget ex och även att ta tillfället att skapa mer gudomlig tur i ditt liv genom att hiva bort en del känslomässigt skräp efter en session med Markus. Nästa inlägg kommer att ha lite mer emotions, då tänker jag bland annat berätta om min stora kärlek här, en mycket läcker ”ukrainare” som bara hoppade på mig utanför hotellet och följde med mig på rummet ;) rumsren är han men nu återstår bara en del vaccineringar innan jag kan ta med mig honom hem i slutet av året.

Mvh Ylva Trollstierna

Hälsa och andlighet

Tuesday, August 20th, 2013

Sedan i somras och resten av året så bor jag i Ukraina och i det så har jag funderat på detta med närvaro och distans, för det är ingen skillnad varken på min hemsida eller facebook var jag är och bor, om jag inte hade sagt något var jag befinner mig så kanske ingen hade anat bakom skärmen var jag är, för online är allt som vanligt. Jag existerar på nätet, ja, det gör jag i vardagen också även om jag befinner mig på annan ort för en längre period. Inte en enda av höstens livsstilsmässor kommer jag att deltaga på och det känns märkligt. Jag hoppas ändå på något sätt kunna vara med via nätet på mässorna under hösten, för jag kommer att sakna alla härliga möten som jag ser fram emot varje år.

Mina bloggfunderingar under hösten kommer inte att handla om mässorna utan snarare om en del funderingar och om andlighet, både rent allmänt och för mig personligen om livet i ett annat land – Ukraina. Ett land som jag inte visste något alls om innan jag landade här. Jo, jag visste att de var med i Eurovision song contest, att deras flagga var blå och gul som vår och att de hade något med fotboll att göra, men i övrigt, till hörde det Ryssland eller var fristående, vilket språk pratade man här? Var det dansande kosacker och vodka som gäller? I dag vet jag mer och jag verkligen älskar detta land, jag trivs så himla bra, börjar förstå kulturen, folket, språket, rutiner och är det inte så att trygghet skapar en grund för vidareutveckling.

Hur är det då med andligheten här,? Jag upplever nog att andligheten är en större del av vardagen för folk här än vad det är hemma i Sverige. Det finns materialla ting här också och inget som skiljer sig från hemma (om man har pengar) men det finns en närvaro, en grundkänsla, en samhörighet och en enkelhet även om motsatserna också finns men inte dominerar. Jag upplever inte att folk här lever så annorlunda än oss i Sverige i vardagen. Alla har mobil, även de mycket äldre kutryggiga ”ryska Kvinnor” som man förstår haft ett tufft liv, de plockar i skräp medan de talar i mobilen. Religion verkar vara ett starkt fundament, alla bilar och bussar har helgon (ikoner) fram och kyrkorna är en upplevelse och religionerna är flera. Jag funderar fortfarande på detta med att vigselringen här ska vara på höger hand, det går som inte ihop med min energilära, ändå verkar äktenskapen vara stabilare här och då inte för att man inte får skilja sig, här är det som hemma, sex är öppet, samboskap, ensamstående mödrar men det finns också en starkare familjekänsla. Och det med ringen på höger sida. Ringfingret är jordenergi, och att man sätter den på vänster hand visar att man tar in kärleken, aha jag behövde skriva för att förstå, kärlek är ju inte att vara älskad, det är att älska, se där, en andlig insikt av en ring. ;)

Jag har inte funnit ut om de har mässor här, dels så behärskar jag inte språket och jag har inte eftersökt det, men visst hade det varit intressant att besöka en mässa och se utbudet, men jag misstänker att det är likadant som hemma men mycket mer, för allt är mycket mer här när det gäller andligheten eller så är jag så van att jag är hemmablind. Jag har gluttat på en del program på tv:n där de bland annat har utredningar av försvunna personer där synska och polisen samarbetar och faktiskt löser de flesta fall. Folk litar mer till sin mediala förmåga här kan jag tycka. Jag har också sett ett program där jag var mer tacksam att jag inte förstod ryska, det blev inte lika dramatiskt då, men jag förstod att en av kvinnorna som var svartsjuk och tänkte hänga sig då hennes väninna fick hennes kille, men hon fick kontakt med en svart demon och gjorde en spell så väninnan dog, men det slutade med att alla tre dog, inte vidare lycklig, men säkert en del av vardagen här där vidskepelse är en stor del. Det är mycket av spells och onda ögat, det är en del av vardagen likväl som att alla lyssnar till sin känsla.

Jag har bara varit inne i en new age butik, hyllmeter av andliga böcker på ryska, massor av Tarotlekar som var mer åt det ”mörka” hållet så här kommer nog inte min lek att göra succé. Och kristaller, de och rökelse säljs som lite överallt, i vartenda stånd på gatorna, jag har själv köpt en Aventurin slipad i spetsform. Jag ska undersöka mer om andligheten och återkomma.

Min mest andligaste upplevelse här var faktiskt när jag fick min lek, jag har innan jag reste skickat min Tarotlek – Prisma Tarot – för tryckning med hopp om att den skulle komma innan jag flyttade men icke. Så kom dem hem, jag fick se den på bilder via internet, mina kunder fick den före mig och det var en evig väntan, i över två veckor innan jag fick den. Och det var ett magiskt ögonblick, min lek :) att hålla den i mina händer, och blanda, lägga stjärnor och känna att all energi verkligen var rätt. Det var en av mina mest magiska stunder, min egen lek. Att sedan mina nya vänner här i Ukraina också är förtjusta i den känns riktigt coolt. Så ibland har vi magiska stunder, på mitt rum eller ute i trädgården där vi lägger kort för både det ena och det andra. Nu återstår att se om alla som köper min nya Tarotlek i Markus Gårdbäcks monter i Göteborg får en andlig upplevelse eller åtminstone lägger korten på bordet ;)

Ylvas Blogg

Wednesday, September 26th, 2012

Mitt, Ylvas andra blogginlägg handlar också förståss till största delen om detta med mässor.
Nu har det varit två under hösten, Huskvarna och Göteborg och två mässor väntar, Borås och Halmstad.

Huskvarna var nyttig för min del, ur två olika perspektiv, ett kroppsligt och ett mentalt. I montern bredvid mig stod ett trevligt par och sålde té. De trodde säkert också att jag var trevlig tills de erbjöd mig en kopp. Med en min av avsmak så talar jag tydligt om att té det dricker jag inte. Jag lever ju på kaffe… Och choklad (både vanlig och hälsochoklad). Men så satt jag där och blev medveten om min rädsla, dels att jag inte ville gå ur min säkra zon och att jag var nog inte så trevlig. Och efter en stund efter många funderingar så bad jag att få en kopp. Och det var gott.


Så jag kom hem med en påse, och faktiskt om jag ska vara ärlig så var det en genväg för smaken var “Latte macchiatto”, en av de smaker jag dricker i min kaffemaskin som går varm hemma. Och nästa mässa så köpte jag fyra påsar té av olika smaker, så det är som de säger, även fan blir religiös när han blir gammal! Och att det ordspråket kom här har faktiskt en mening. För jag ville som få dig att reflektera, för ord som fan och religion är lite laddade för en del när det gäller allt de möter på en mässa med kristaller och Tarotkort. För mig handlar det om att alla är saliga på sin tro, salighet uppnår man genom att finna sin egen sanning och vad är då inte mer fantastiskt än en hel mässa full med alla möjliga “verktyg” på hur man når sin salighet. Alternativet är att stanna hemma och meditera men då missar man alla trevliga utställare, alla dofter, intryck, allt man kan prova på, känna in och så alla fantastiska föredrag. Men det är säkert någon som blir salig på att missa det också men det vore ju dumt att chansa!


Husqvarna var en trevlig mässa (men det brukar mässor vara så det vore mer udda om jag skrev att den var otrevlig) Lite kul att vara tillbaka i en lokal där jag varit på många mässor, ljus och trevlig och god stämning. En del gamla kunder och en del nya, en del gamla vänner och en del nya. En bra mix och dagarna gick kanske lite väl fort. Denna mässa för min privata del var riktigt mysig, jag hade fått med mig svärdottern som mässhjälp och så åkte jag och Markus (Gårdbäck) tillsammans som i gamla dagar. Hem (10 mil t o r) över natten, och då var det inte tal om hälsomat, för efter en dag i en mässa då vill jag ha något rejält som pizza. Och så spelade vi spel på kvällen som säkert hade passat in för många som söker och funderar över tidigare liv. Det är ett kortspel som heter “Time lines” och man ska gissa årtal på olika händelser och när exempelvis européerna fann potatis eller när de första kundvagnarna introducerades. Kan ju vara bra att ha lite koll om man ska göra en regression. ;-)  Och det finns frågor om både egyptiska kungar och indianer också. Mässhelgen var allt igenom trevlig och höjdpunkten för mig var att ibland så är “slumpen” något som bara är den perfekta synkroniseringen. En kvinna jag träffat på en kursgård kom fram och berättade att hon skulle iväg på kurs i november, en som jag själv var intresserad av och jag förstod att det var ingen slump att hon stod där och sa att hon hade plats över i sitt rum. Så ett besök på en mässa kan leda till Las Vegas, det gäller att vara öppen för vad som är den perfekta synkroniseringen. Och det var nu jag började fundera på kundvagnar, det hade väl varit något, tänk dig att du får en när du kommer in på mässan, en sådan som du både kan sitta i/på och lasta alla broschyrer i som du får på en mässa. Tänk dig att glida runt sittandes och mata vagnen full. För du plockar väl på dig broschyrer, jag gillar dem, lägger dem i en hög i köket och när jag ska laga mat så kan jag stå och läsa i en eller flera. Jag lär mig mer om vad som finns och vad som erbjuds. Och 1944 kom de första kundvagnarna.


Göteborg, är alltid trevligt, men det är en stad jag är i flera gånger i månaden för privat del, och denna mässa är så att säga inkörd vilket gör  att det kommer folk, det händer något hela tiden. Lite splittrat blir det ändå med tanke på att detta är den mässa där flest vänner kommer förbi för min egen del. Fast det resulterar i en massa kramar och någon har alltid med sig något nytt nybakat, så i år fick jag muffins med vitchoklad kräm på, kanske inte riktigt vad man väntar sig att man ska äta på en hälsomässa men desto mer orsak till att köpa med sig något som magen mår bra av som denna gång då jag köpte med mig té och aloe vera.


Borås ser jag fram emot, även där samma lokal som förra året, och året innan o s v. Jag hittar dit även utan guider, och antar att jag kliver in i min trygga zon på samma plats, beredd att nu se om det finns något som gör att jag går ur min bekvämlighetszon. Sedan är det bara en vecka kvar till Halmstad som sätter stopp för höstens mässor. Sedan är det bara att vänta tills det blir en ny vår.

Ylva Trollstiernas första mässdeltagande

Tuesday, August 21st, 2012
Min första blogg handlar om mitt, Ylvas mässdeltagande, den första mässan kommer jag inte ens ihåg vilket känns lite tråkigt, men jag tror att den var i Örebro på ett slott och det var omkring 1996. Sedan dess har det blivit ca 6 mässor i om året (minst) vilket gör att jag har deltagit på nästan 100 mässor sedan den första. 16 år av mässor ger en hel del erfarenhet och tyvärr även en viss mättnad. Jag kan sakna tjusningen av att komma in i en mässhall helt exalterad av alla montrar, erbjudanden och konsultationer. Det känns ofta mer som vardagsmat eller kanske snarare helgmat eftersom mässor är på helgerna. Ofta försöker jag att gå ett varv runt i lokalen innan mässan öppnar för att kolla in läget. Behöver jag rökelse eller finns det något nytt? Vid det här laget kommer jag undan rätt billigt då jag har det mesta och inte tillhör dem som tjusas av smycken. Massage får jag hemma, spår och tolkar min aura kan jag göra om jag blir sugen, ja, det mesta som finns på en mässa är en del av min vardag. Privilegierad, ja, men allt har ett pris. Kunskapen har kostat pengar, väl värda ändå, alla saker hemma i form av drycker, salvor, rökelse, stenar, kortlekar och böcker bland annat har också haft sitt pris. Och det är ju på en mässa man ska passa på tycker jag. 
Den första mässan som jag kommer ihåg var i Stockholm, stor mässa, det vill säga, stor lokal, flera hundra utställare, flera tusen besökare och jag bokade en plats. Detta var 1996, jag hade precis gett ut min tredje bok och målet var att marknadsföra den och de tidigare. Eftersom jag på den tiden bodde i Umeå så var det ett bra tillfälle antog jag. Jag laddade flera hundra böcker i bilen, fick resesällskap med mig ner från Norrland och Stockholm – Here I come! I samma veva så hade mässarrangören frågat om jag ville vara med i TV. Tror att det var SVT1, tyvärr har jag inte det programmet kvar, har nästan blivit lika många tv och radioprogram som mässor genom åren. Så kom jag tillbaka till mässan från TV-studion och hade den mest fantastiska mässa ekonomiskt sett. Jag hade glömt att ta med mig en kassa, kanske var jag också osäker på om böckerna skulle sälja, så jag stoppade varje hundralapp (för varje bok tog jag 100 kronor för) i den ena av mina två bröstfickor. Och helt fantastiskt vad bystig jag blev på den mässan, jag sålde 300 böcker! Men sedan dess har aldrig någon mässa kommit upp i den kalibern. På lördagen hade arrangören för mässan satt upp att jag skulle ha ett föredrag om Tarot, jag som aldrig hade haft något föredrag, vad skulle jag göra? Men jag äntrade lokalen, fick en snilleblixt, tog upp min nya bok “Tarot, 78 svar” där jag skrivit en tolkning till varje kort för varje område av de fem viktiga: arbete, kärlek, ekonomi, hälsa och andlig utveckling. Så sa jag att de alla fick ställa varsin fråga i de områdena, jag drog ett kort och läste svaret i boken, från det kortet och för ämnet frågan handlade om. Många ah och oh från de deltagande som kände igen sig. Som avslutning så sa jag att eftersom de varit så trevliga och bjudit på sig själva så skulle jag också bjuda på mig. Så jag ställde frågan – Vad har detta föredrag givit mig? Och drog kortet “Dåren” och läste högt och tydligt ur boken under rubriken arbete:

” Har en chans att prova på något nytt. Kastar sig in i ett projekt utan att egentligen ha en hum o vad det handlar om, men reder ut det mesta tack vare sin snabba uppfattningsföråga och sin konst att dupera folk”.
Stort jubel och jag kände mig träffad, som de flesta alltid gör med Tarot när korten är tolkad rätt.

Boken “Tarot 78 svar” var jag mycket stolt över, den kom till av att flera kvinnor som hade köpt mina andra böcker på mässor ringde mig och frågade om korten, de hade lagt en stjärna men fick mycket stavar för kärleken. För mig var det så självklart, stavar var passion eller våld, men de såg bara arbete. Så jag bestämde mig, en bok som förklarade varje kort för varje område. Fram med kortleken, skrivmaskinen (ja för på den tiden hade inte ens jag dator) och så började jag skriva, la fram ett kort, satte in ett papper i maskinen och började skriva, en A4 sida för varje kort, när ett kort var klart så vände jag på det och la fram nästa och nytt papper in i skrivmaskinen (svor när jag skrev fel på slutet och fick börja om). Det tog en vecka, köksbordet var belamrat med skrivmaskin, kortlek och papper och för barnen, papper och färg, lera och annat så de kunde pyssla med sitt medan jag skrev och åt gjorde vi framför tv:n. Den boken hade inte blivit till om inte de tidigare hamnat i några mässbesökares händer.

Från början var det en del mässor i Norrland och ibland åkte jag söderöver, det var skillnad på besökarna, i norra delen, få och överlyckliga som gick igenom varje monter, i söder, fler och mer krävande, ofta hade de butiker i sina städer som gjorde att de hade tillgång till det som erbjuds på mässorna. Mässor har flera sidor, en av dem är utställarnas och en annan är besökarnas. Utställare betalar monter, resor och ibland boende, en del utgifter för att få visa upp det vi vill och har ett erbjuda. Har man som utställare behovet av att en mässa ska gå runt och den inte gör det så finns mässarrangörens sida av det hela, det vill säga lätt att få allt missnöje över sig. Eftersom jag vet vilket arbete det är att arrangera en mässa av egen erfarenhet så vet jag att ibland är det tufft och ett hårt arbete bakom.  De utställare som är nöjda med vad de gör och har en nyandlig tro de är där och vet att allt har en mening, de andra tjafsar om platser, besökare och konkurrenter. Och att tillgodose det är inte alltid lätt.  När jag var mässarrangör för en mässa i Malmö kom en utställare och klagade på sin plats, den var helt fel, ansåg personen, det var helt fel energier där (ja, vi new ageare är känsliga för sådant). Jag förstod att det var inte det utan själva platsen, hon ville bara ha en bättre, min partner som var den snälla sorten skickade utställaren till mig och jag fick vara den elaka. Den gången löste jag det med att säga till utställaren att det fanns en mening med att just den platsen var hennes, för utställaren jobbade nämligen med att ändra energier, rensa hus och skapa harmoni. Så jag sa att platsen var perfekt för då kunde utställaren visa sina talanger på plats.  Och vad skulle personen svara på det?

Att vara utställare handlar inte bara om att stå i sin monter den tiden mässan är öppen, det är förberedelser innan, det ska planeras, packas och resas till mässans plats, kanske boka boende och fixa transport. Men det är värt det är jag säker på att fler utställare än mig tycker. Glädjen att möta alla underbara besökare och en del år efter år, ibland så kan funderingen komma om vissa personer kommer att dyka upp. Och så finns det nya möten, hur jag än tänker efter så har jag aldrig mött någon besökare som varit grinig. Nu väntar en spännande höst, fyra mässor, den första i Huskvarna blir spännande, var förr en aktiv mässtad för den sortens mässa som detta handlar om, en som jag bara har goda minnen av. Och ett fantastiskt roligt minne av speciellt en mässa. Den var jag med och arrangerade, två då vänner kontra utställare skulle gifta sig på mässan och jag skulle arrangera vigseln. Jag fixade vigselförrättare, musik i form av ett hårdrock band (som ställde upp gratis) och de vigdes inför oss utställare och besökare som ville vara med på en scen. Även maten skulle jag fixa, vi var väl ca 50 personer och jag tyckte jag var smart, indisk mat (Indien är ju som en favorit för andliga utövare), inköp av en massa riskokare och så rörde jag ihop något vegetariskt med indiska kryddor. Så skulle vi äta middagen och jag inser att jag glömt en viktig del, besticken. Men jag använde mig av “Dårens” energi… Jag sa att det var inte planerat med bestick, för i Indien åt man med händerna och detta skulle ju vara en upplevelse. Inte för att jag vet om de trodde mig men alla åt snällt med händerna och några andra alternativ annat än att inte äta fanns ju inte. Det gick i alla fall bra, men så kom vi till tårtan, en helt vanlig svensk bröllopstårta, några våningar hög och inga skedar, brudens fars min när han åt tårta med händerna är nog det jag minns mest ifrån den mässan. Ja, mycket kan hända, både vid en monter och bakom kulisserna.  Jag hoppas att du på de fyra mässorna arrangerade av NIFT ska ha en underbar upplevelse som berikar ditt liv, själv så ser jag fram emot en fantastisk mässhöst och möten med goa vänner både utställare och besökare. Vi syns… /Ylva

Ylva Trollstierna fick titeln “Sveriges Tarotdrottning av Expressen i samband med ett reportage 2003. 1993 kom Ylvas första bok ut (Tarot steg för steg) och idag har hon gett ut mer än 20 böcker och några lekar. Deltagit och arrangerat mässor sedan 1996, hållit många, populära och omtyckta föredrag samt kurser i olika ämnen. Var i Indien 2000 via NIFT på Reiki och Karuna Master utbildning. Ylva har en av de mest populära hemsidorna inom ämnet New age. Du finner Ylva i en monter på NIFTS mässor.