Archive for the ‘Meditation, yoga, andning, certifierad oneness healer’ Category

Du kan göra mindre och ändå åstadkomma mer

Thursday, February 2nd, 2017

Hej!

Kul att du hittat hit!

Idag vill jag berätta om ett steg jag tagit i riktning mot att kunna arbeta på ett friare och roligare sätt än jag gjort hittills. Under mina tio år som lärare på den kommunala vuxenutbildningen måste jag säga att jag känt både frihet och glädje i kontakterna med eleverna men nu har jag hittat en ny verksamhet, som känns spännande att prova och det är det jag vill berätta om. Nu under våren har jag tagit tjänstledigt med 25 % nedsättning och även om det inte låter så mycket är det ändå ungefär 10 timmar som jag nu kommer att kunna använda till det här nya.

Den bakomliggande filosofin för mig är det min gamle lärare Maharishi Mahesh Yogi en gång sa: ”Du kan göra mindre och ändå åstadkomma mer”. För mig betyder det att när jag gör saker med glädje i en energi av accepterande och ansträngningslöshet blir resultaten ofta bättre än när jag kämpar och strider för att tvinga fram saker och ting. Ofta kan jag känna att skolarbetet handlar mer om det senare, med betygshetsen som en jagande varg i bakgrunden.

En god vän till mig introducerade mig förra året i nätverkande med en digital valuta, som är under uppbyggnad. Uppvuxen i en familj i travbranschen med spel och snabba ”cash”, har jag omedvetet fått djupa mönster av tron på att det är pengar i sig som är källan till lycka och frihet. Samtidigt vet en annan del av mig att det inte är sant men som vi vet är vårt undermedvetna mycket starkt i de övertygelser vi fått med oss som barn, så en av mina största inre processer det senaste året har varit att se detta hos mig själv, acceptera att jag har den synen och ändå älska och respektera mig själv. Jag har upptäckt att det är när jag lyser på mina ”demoner” med kärlekens ljus, tar dem i min famn och bara ger dem kärlek, befrias jag från fångenskapen under dem och mina sanningar kan sedan leda mig, inte de lögner jag lärde mig som barn.

Till att börja med var det den delen i mig, möjligheten att tjäna pengar, som gjorde att jag blev intresserad men ju mer jag jobbat med min vän, som bollplank och stöd har jag insett att nätverkande också ger så många andra fördelar i form av nya vänner och personlig utveckling.

Allt är energi och det är när energin flödar fritt i oss som utveckling sker. En övning jag brukar göra är att jag observerar hur energin känns i kroppen när jag tänker på olika saker. När jag tänker att jag inte har tillräckligt med pengar, känner jag tydligt hur energin blir tung och går nedåt. Om jag då bestämmer mig för att istället lägga märke till de hundratals gåvor jag får varje dag blir energin lätt och går uppåt.

Skuldkänslor är något som blockerar energin och hindrar mig från att vara öppen och ta emot. Djupt där inne finns en liten del som inte anser sig värdig framgång. Den delen behöver bli sedd och älskad och tillåten att finnas där. När det sker frigörs dess energi till tacksamhet för det som jag får ta emot.

Besök mig gärna i min monter på Livsstilsmässan i Göteborg, 18-19 februari och i Skövde, 11-12 mars om du vill veta mer om den nya digitala världsålderns valuta och de fördelar den medför och kan medföra i ditt liv.

Låt energin lyfta dig i vår!

Rose

En dag med givande möten

Tuesday, July 19th, 2016

Regnet stod som spön i backen när jag parkerade ovanför torget och Akademibokhandeln i Ulricehamn i morse. Boksignering från 10 till 13 och eventuella intressanta möten var siktet inställt på.

Gudinnan Dana ur orakelkorten av Doreen Virtue, hade gett mig det kurage jag behövde, så det var bara att slå sig ner vid bordet inne i bokhandeln och överlämna dagen till det som komma skulle.

Timmarna sprang iväg och glädjande nog var det flera från skolans värld som ville läsa min bok om hur mina barn hade det under de år jag var en fanatisk religiös förälder. Mitt engagemang gäller just att belysa vikten av att barn till Jehovas vittnen och andra bokstavstroende samfund får veta sina rättigheter och att myndigheterna får mandat till att hjälpa dessa barn att befrias från manipulation, hot och tvång.

Tacksam sitter jag här vid köksbordet och ser hur kvällen förvandlats till solbelyst frid  klockan 21. 30 i sommar-Sverige.

Det var en fin dag med givande möten. Förhoppningsvis kan min bok öppna ögonen för alla som har Jehovas vittnens barn i sin omedelbara närhet. Skenet bedrar kan jag säga. Många barn har ett helvete där och har ingen att prata med.

Känner du något barn vars föräldrar är Jehovas vittnen?

Rose
rosie19

Dagens “Yeepee” !

Tuesday, July 19th, 2016

Dagens “Yeepee”: Har letat min plånbok i ett dygn och vänt på varenda grej i hela huset. Trodde jag. Ringde och spärrade bankkortet igår efter att ha varit på fotografering för hemsidan, som ska byggas. Gissa om det var svårt att vara avslappnad med plånboksförlusten ringande i bakhuvudet hela tiden.  :)

I morse satt jag i dotterns soffa på övervåningen och “pratade” med den kosmiska ordningen som visar sig för mig i form av en kvinna vid namn “Rita” (berättar om henne i min bok). Hennes specialitet är att hitta saker, som jag förlagt men nu hade mitt tålamod tagit slut.  :(

- Rita, om du inte hjälper mig så att plånboken kommer fram, tror jag inte på dig längre, muttrade jag. Och jag som har skrivit om dig i boken och allting. Hur har du tänkt att jag ska kunna stå för det,
va´?

Det komiska, som jag inte hade en aning om, var att plånboken låg på en stol inne i en skrubb, tre meter ifrån mig.  :)

Jag är aldrig inne i skrubben så där hade jag inte letat.

Madde, min älskade dotter, kom upp för trappen och jag gick ner till min egen våning, då hon plötsligt ropade: “Mamma! Jag har hittat plånboken!”

Hon hade gått in i skrubben för att ta fram dammsugaren som hon har där. På en stol låg plånboken – öppen!

Jag har ett svagt minne av att jag gått igenom skrubben (den har två ingångar) och letat något i all hast (har hantverkare här som renoverar och jag tror att jag sökte ett verktyg. Måste ha tappat plånboken helt enkelt.

Lärdom?

Att vara i det jag gör just nu och inse att ju äldre jag blir desto mer disträ blir jag och desto mer behövs medveten Närvaro.

Tack Madde och Rita!

Rose

Ljuset finns i djupet av mörkret

Tuesday, April 8th, 2014

Nästa helg, 12-13 april, är det Hälsomässa i Göteborg och det ska bli så roligt att vara med ännu en gång!

I min monter kan man få en Rayid irisdiagnos, vilket innebär att jag tittar in i dina ögon med en lupp och läser av de olika mönstren i iris. Det är som ett helt landskap där inne! Ögonen kallas, inte för inte, för själens spegel och det är alltid lika spännande att få ta del av den information som kommer fram. Det kan till exempel vara information om relationer, yrkesval eller speciella gåvor du har.

Hoppas du har möjlighet att komma till mässan! :)

Annars vill jag bara helt kort berätta om en upplevelse jag hade den här morgonen när jag satt i meditation och kontemplation över hur helheten finns i delarna och delarna finns i helheten. Du vet, det där om att lika mycket som vattendroppen finns i havet, finns havet i vattendroppen.

Jag började betrakta mörkret bakom ögonlocken och ju mer intensivt jag såg det desto mer såg jag hur mörkret var uppbyggt av tusentals små prickar av … LJUS!

Wow! Jag såg på ett mycket konkret sätt hur ljuset finns i mörkret.

Sedan förändrades mörkret på så sätt att jag började se nyanser av ljusare partier i mörkret och plötsligt började de ljusare och mörkare partierna ”dansa” med varandra i en böljande rytm. Vackert att följa med i och lugnande på samma gång.

Det jag kände var att mörkret är inte farligt och att om jag ger tid till att våga se det, utan att döma det som något dåligt, kommer jag till och med att upptäcka att ljuset redan finns där, jag har bara inte sett det tidigare, när jag bara stirrade på mörkret.

När ljuset och mörkret tillåts omfamna varandra sker full acceptans och inget dömande, endast utveckling tar form.

Då flödar intelligensen och energin!

Jag önskar dig en dag full av ljus och mörker!

Rosie

I delarna finns helheten

Monday, February 24th, 2014

Det ryms en hel del intressant i det uttrycket, tycker jag. Igår när jag var ute på en promenad med min hund, kom tankarna för mig att där gick jag, en liten, liten prick på en lite större prick i detta ofantliga universum, vilket jag i och för sig säkert inte är ensam om att ha tänkt. :) Det svindlade, som alltid, när jag tänker på hur vi hänger i tomma intet, medans vi lever våra liv fullt upptagna med att göra än det ena än det andra.

Det som var nytt för mig var att jag plötsligt kände en starkt överväldigande kontakt med, låt mig kalla det, essensen av universum, det som universums materia består av.

Jag genomströmmades av en vibrerande kärlekskänsla till detta ofattbara, denna orsakernas orsak.

I nästa ögonblick kände jag att allt det som helheten innehåller, finns även i den lilla delen som är jag och grundessensen är Kärlek.

I ett vördnadsfullt betraktande av naturen runt mig, träden, himlen, marken, människor, djur, såg jag Kärleken i allt jag vände blicken mot och hjärtat vidgades i en kraftig sinnesrörelse.

Det är så vackert. Inne i oss, små prickar, ryms hela universum, ja inte ”bara” universum, universums urkraft och skapare finns också där inne och det är den urkraften som är Kärleken och Ljuset.

En vattendroppe finns inte bara i havet – havet finns också i vattendroppen.

Vi finns inte bara i universum – universum finns i oss. Däremot är det två helt olika saker att tänka dessa ord med hjärnan och att få uppleva dem med hjärtat och jag önskar alla den upplevelsen. Den är grym!

Vilken grej vi alla är med om JUST NU!

Ha det så bra!

Rosie

 

Ännu en hälsomässa – yipee!

Friday, February 7th, 2014

Så där ja, nu har jag skickat in anmälan till hälsomässan på Heden i Göteborg den 12 och 13 april. Det känns så roligt och jag är tacksam över möjligheten att få dela med mig av det jag kan vid ännu en mässa. Tack Sanya och Ravi!

För varje mässa då jag har haft Satsang, har energin ökat och deltagarna har uttryckt hur deras kontakt med sin inre frid och glädje aktiverats, vilket jag tackar för, eftersom jag endast är ett verktyg i den processen. Energin är den eviga universella kraften, Kundalini, som strömmar fritt när den stimuleras att ta sig igenom blockeringar i kroppen. Det ger en underbar känsla av frid och salighet, en känsla som egentligen inte går att beskriva, utan måste upplevas.

Själv har jag ett bord hemma, där jag tänder ett ljus, som symbol för den högsta kärleken och när jag mediterar inför den, infinner sig den här känslan, som jag pratar om. Inte alltid, men när den kommer blir kontakten med livet självt så vacker. Det är den här känslan jag vill förmedla när jag  ger Deeksha och håller Satsang.

En rolig händelse var att 15 stycken kom och var med på Deekshainitiering 5 januari, mycket tack vare att jag lade ut intresseanmälan i min monter på Hälsomässan i Borås! Det är ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter.

Manuset till min bok ”Samtal med Rita”, kanske hinner gå till tryckning innan mässan och då finns det möjlighet att köpa den i montern. :) Texten i boken är självbiografisk, med händelser ur mitt liv, kommenterade i samtal med min goda vän och vägledare i livet, Rita. Vi möttes i en Rebirthingsession för 27 år sedan på ett minst sagt besynnerligt sätt och i boken förklarar hon många saker om mitt liv för mig. Saker som jag är säker på att många med mig kan känna igen sig i. Vi är trots alla olikheter, ganska lika varandra vi människor, med alla känslor och tankar strömmande genom vår varelse. När man läser en berättelse där man kan känna igen sig, stärks man i sig själv och kanske kan man till och med se på de mindre trevliga episoderna i livet med lite humor. Det är min förhoppning att ”Samtal med Rita” ska vara en sådan bok, om än inte för alla, så kanske för någon.

Den här gången ger jag ett litet smakprov på vad Rita kan säga till mig, så jag blundar och frågar henne:

- Vad tycker du, Rita, att jag ska skriva till bloggläsaren idag?

Rita: – Min stämma är tunn och svag i ditt inre. I tystnaden hör du mig. Jag är din högsta sanning, ditt djupaste Varande och din största glädje. Namnet Rita är sanskrit och betyder ”Sanningen, Dharma, Den kosmiska ordningen” och den bor i alla, som är en del av detta Universum. Rosie har mött mig som en feminin energivarelse, men jag kan uppenbara mig i hur många former som helst! Lyssna till tystnadens röst där inne och du hör mig.

Rosie: Tack, för de orden, Rita.
———————————————————————————————————

Om man aldrig har varit med om något så kallat andligt mysterium, kan sådant här verka helt främmande, så jag förväntar mig inte att alla som läser ovanstående ser det på samma sätt som jag. För någon kan det framstå som rena fantasier och det är helt okej för min del. Vi har olika upplevelser av det vi kallar verkligheten, eller hur? Några tror på högre makter, andra gör det inte. Någon har extraordinära upplevelser, andra har det inte – eller har extraordinära upplevelser av vanliga upplevelser!

”Those who were dancing, were judged to be insane of those who couldn´t hear the music!” :)

 

 

Resan till Indien

Saturday, January 25th, 2014

Hej!

Nu har det varit stiltje ett tag sen jag skrev i min blogg men desto mer har hänt i min personliga agenda!

Resan till Indien i november blev någonting helt annat än jag hade föreställt mig! I min vision skulle jag få ”gotta mig ” i andliga upplevelser och höga medvetandetillstånd men – Icke, sa Nicke.

Tre dagar efter ankomsten till Oneness University, 9 mil från 5-miljonstaden Chennai, insjuknade jag i häftig diarrée, med ett blodtryck på 190/100, feber och en övertygelse om att slutet var nära, för mig personligen.

De hade en läkare på campuset, där jag bodde och delade rum med 20 andra kvinnor i en gemensam sovsal, men denne läkare visade sig inte vara så värst bra kvalificerad, vilket ledde till att jag efter en vecka transporterades till ett närliggande sjukhus. Där fick jag injektioner med antibiotika mot den aggressiva bakterien och efter några dagar på sjukhuset lugnade magen ner sig. Medtagen var jag, men diaréerna upphörde i alla fall.

En natt på sjukhuset kom det ett telefonsamtal från en av mina söner, som gråtande berättade att hans far dött … genom självmord! Här hände det något helt oväntat för mig: det är 30 år sedan jag och barnens pappa skilde oss men den sorg jag dök ner i var ofattbar! Jag upplevde den smärta och lidande han genomgick timmarna innan han utförde handlingen som skulle avsluta hans liv och massor av skuld sköljde igenom mig. Tårarna bara öste ur mig. Här låg jag nu i en sjukhussäng i Indien, helt handlingsförlamad, okapabel till något annat än att gråta! Mina tre barn, där hemma fick själva ta hand om sin chock över det inträffade, även om vi hade kontakt över telefon, naturligtvis.

Jag har alltid upplevt mig själv som en troende människa, men jag kände mig helt ensam där jag låg. Bilden av historien om mannen som såg fotspår i sanden fanns ändå i mitt huvud och det var till en slags tröst: Mannen såg hela tiden två par fotspår bredvid varandra under hela sitt liv, som en symbol av att Gud gick bredvid honom men under svåra perioder i sitt liv såg han att det bara var ett par fotspår. Han frågade då sin Gud: – Varför fanns du inte där när jag hade det svårt?

Gud svarade: Min vän, det är mina fotspår du ser. Under den här tiden bar jag dig!

Nåväl, efter några dagar på sjukhus fick jag komma tillbaka till campuset och sakta började jag deltaga i aktiviteterna i kursen, sm jag betalat 23 000 för att vara med om. Men tyvärr! Två dagar senare insjuknade jag igen i en FRUKTANSVÄRD influensa med en hosta som lungorna inte klarade av, helt enkelt. Var och varannan av kursdeltagarna (1 000 personer från hela världens länder) hostade sig igenom sessionerna och jag var en av dem.

Nu var jag så långt ifrån det vi kallar ”andlighet” man kan komma. I alla fall upplevde jag det  så! Kroppen orkade bara ta sig fram i ultrarapid och hostan tog knäcken på det sista av positivitet jag hade. Nu startade DET STORA DÖMANDET. OJ, vad mycket konstigt beteende jag såg omkring mig: De där ryssarna och kineserna som alltid ska vara först! Och varför är de där så lyckliga? Det finns väl ingenting att vara lycklig över!! Och så vidare …

Som jag tidigare beskrev krympte till och med min gudstro till zero! DET STORA TVIVLET flöt igenom hela varelsen och allt var ett enda stort lidande.

Den 23 december landade jag i Sverige igen med en nedstämdhet som hette duga: varför åkte jag? Åh, vad jag ångrar det! Den här andliga resan har inte gett mig någonting!

Men nu efter en månad här hemma och vinterkräksjuka en vecka, L  kan jag säga att jag trots allt är tacksam för att jag åkte, även denna tredje gång till Indien, även om det var helt andra lärdomar jag fick med mig i bagaget hem, än jag hade trott.

Jag är nerplockad på jorden, kan jag säga och förstår nu att alla de ”dåliga” egenskaperna vi tror oss ha (dömande, tvivel och så vidare) egentligen är ett kollektivt medvetande som strömmar igenom vårt varande och detta är inte ”JAG”. Som människor är vi som maskiner och det är inget att göra åt all den smuts som finns där. Vi kan bara se den, omfamna den med ömhet och inse att vi egentligen är något mycket, mycket större, som ser med ömhet på alla dessa brister.

Jag vet inte, om du som läser detta, kan greppa vad jag försökt förklara i min upplevelse, men jag måste skriva precis som jag känner: vi sitter alla i samma båt och vårt enda hopp är att få hjälp från det gudomliga, som när det genomströmmar oss, ger oss allt det vi behöver!

Jag vill avsluta med några ord från Amma, en av grundarna till Oneness University:

Slösa inte bort ditt liv med att söka perfektion. Ilska och frustration skulle vara resultatet av sådant sökande. Du kommer att förlora all frid. Vem i hela världen är perfekt? Trots alla dina ansträngningar, har du perfekta tankar? Även de mest transformerade människor har tvivel, rädsla och ilska som lurar i deras sinnen. Ta en titt på kroppen. Är den perfekt? Det mest aromatiska livsmedlet producerar stank när det rensas ur kroppen. Tänk lite längre. Kan du någonsin säga att du har gjort det perfekta beslutet eller har valt det perfekta tillvägagångssättet i varje given situation? Omöjligt. Vad är perfektion? Skapelsen i sig är bristfällig. Under miljontals år har naturen experimenterat med varje form av liv, inklusive den mänskliga kroppen. När själva skapelsen är så strukturerad – är inte ditt begär efter perfektion i människor och situationer en galenskap? Är du perfekt? Ge upp idén om perfektion. Allt är perfekt.

Med en ny ödmjukhet,

Rosie

 

Två helt fantastiska dagar

Friday, November 15th, 2013

I fredags, den 8:e november, åkte jag med, i en hyrd buss från Göteborg med destination Stockholm för att delta i  de båda eventen ”En afton med Eckhardt Tolle” på fredagskvällen och ”Awakening Sweden” på lördagen. Båda eventen hölls på City Conference Center, med enormt fina och påskostade lokaler och exklusiv inredning. Det kändes så lyxigt att få slå sig ner i sköna fotöljer och få njuta av det som framfördes från scen.

Jag och tre väninnor bodde på Zinkendamms Vandrarhem och där var det också väldigt hög standard för att vara vandrarhem. Det var mer som ett hotell med jättegod frukost på morgonen, till exempel.

Att få sitta och lyssna till Eckhardt Tolle live, var fint! Han är verkligen enkel i sin framtoning, men med en visdom av stort, stort djup. Vi fick skratta många gånger, när han berättade om episoder, vi kunde känna igen oss i och han hjälpte åhörarna att se det, många gånger, komiska i hur vi bygger upp problem i våra hjärnor. Problem, som egentligen är hjärnspöken konstruerade utifrån rädsla för en framtid, som inte finns.

Han berättade bland annat om en lärare vars elev frågade honom om vad Zen är och om läraren kunde förklara det för honom. Läraren svarade ingenting men satte plötsligt upp ett finger i luften och spände ögonen i lärjungen, under total tystnad. Meningen var att det är i den tysta närvaron, det högsta finns. Det såg så roligt ut när Tolle illustrerade hur läraren gjorde och när vi åkte hem i bussen nästa kväll, tittade vi ofta på varandra med uppspärrade ögon med ett pekfinger i luften. :)

Tolle talade om att vara tacksam för allt som händer och inte klaga, vilket blir en verklighet när en människa får vara med om ett andligt uppvaknande. Över 2 000 personer var samlade och i vimlet kunde man urskilja en och annan kändis.

Höjdpunkten på resan var ändå lördagen, då vi, på förmiddagen, återvände till samma lokal, den här gången för att få ta del av 9 Oneness -meditatörers energiöverföring. Vi fick lyssna till underbar vokalsång och musik dessförinnan och som en ytterligare förberedelse leddes vi in i en chakrameditation. Den kände tolkaren av Mayakalendern, Carl Johan Calleman föreläste också om hur det nu sker ett globalt skifte i medvetandet och att det inom några år kommer att omfatta hela mänskligheten med befrielse från lidande som följd.

Att vara med om en Oneness Meditation eller OM, som det förkortas, upplevs olika för olika människor och kan också vara olika från gång till gång. Det jag upplevde är svårt att beskriva i ord, men mitt hjärta rördes och jag kände kärlek och tacksamhet över att få vara där. Det sker neurobiologiska förändringar i den fysiska hjärnan på så sätt att man blir mer och mer befriad från fångenskap under tankarnas tvångsmässiga upprepningar. Det blir stilla inombords och man använder tankarna konstruktivt när det behövs utan att identifiera sig med dem, som om de vore JAG.

Tidigare upplevde jag ofta att tankarna tog över mig på så sätt att jag kunde älta samma saker om och om igen. Nuförtiden observerar jag tankarna och upplever hur de lever sitt eget liv. Det finurliga är att när jag riktar medvetandet mot tankarna, upphör deras frenetiska aktivitet och det blir stilla inombords. Sinnet kan liknas vid en tjuv som är i färd med att stjäla i ens hus. Det som behövs för att tjuven ska upphöra med sin verksamhet är att denne blir sedd, precis som i fallet med att sinnet eller tankarna, The Mind, blir observerat av det högre medvetandet.

Det ligger en stor befrielse i att SE.

Jag är jätteglad för att jag gjorde den här resan! Du kanske också var med på något av eventen?

På vägen hem i bussen, var jag så lycklig att jag bara kunde skratta :)

Detta är några av de 9 meditatörerna. Stor kärlek!

Detta är några av de 9 meditatörerna. Stor kärlek!

———————————————————————————————————

Nu är det 18 anmälda till initieringsdagen i Deeksha, vilket är såååå roligt! Dagen hålls i Frufällans Församlingshem utanför Borås och skulle du vara intresserad av att få info om kommande kurser, kan du maila mig på rosie.carlmark@gmail.com

Med önskan om all välsignelse i ditt liv!

Rosie

 

Indien igen!

Wednesday, October 23rd, 2013

Nu är jag verkligen förvånad: Jag var till Indien i en hel en månad, december – januari i år, på en andlig retreat, så kallad Deepening och aldrig trodde jag väl att jag skulle kunna åka tillbaka igen efter bara 11 månader! Så ser det i alla fall ut att bli och jag är både överraskad och tacksam.

Amma och Bhagavan, som grundat Oneness University bjuder denna gång in till en kurs som blir den första i sitt slag och som handlar om att nå ännu djupare i sitt inre. Det blir mer och mer tydligt för mig att allting sker automatiskt och om saker och ting är meningen att de ska hända, händer de utan ansträngning. Som sagt, var jag inte alls inställd på att göra denna långa resa ännu en gång eftersom jag ju relativt ”nyss” var där, men plötsligt föll saker och ting på plats och nu är biljetten bokad.

När jag ser på det så här i efterhand, ser jag att jag helt enkelt inte tillät mig att känna efter om jag hade längtan efter att komma med på den här kursen, tillät mig inte att ha längtan efter att återigen få återse templet och mitt kära Indien, så pass nära den andra fantastiska resan jag fick göra i början av året. Det var väl ändå att begära för mycket av ”Universum”? J Till och med lite ansvarslöst, med tanke på alla uppgifter jag har att sköta här hemma, var det en liten röst som påpekade.

Sen läste jag, på nätet, hur platserna i den skandinaviska gruppen var fyllda och att alla platser på det campus som kallas GC2 var upptagna, så om det fortfarande var någon som ville vara med på kursen, hade man bara tre dagar på sig att anmäla sig och då skulle man få bo i det rätt mycket dyrare campus 3. En liten tagg stack till och jag började känna att det hade allt varit underbart att få vara med. Sedan råkade jag läsa en tydlig och enkel information om de olika steg man behövde ta för att ansöka och skaffa visum och plötsligt kände jag hur starkt jag önskade att få åka. Men det skulle bli för kostsamt för mig.

Av en, till synes, tillfällighet skickade jag iväg ett meddelande till en god vän på Face Book, om att jag börjat känna mig intresserad av att åka, trots allt. Vännen träffade jag på den Deepening som var i december/januari och Lisa, som hon heter svarade att hon hade börjat känna detsamma, men att det kanske var för sent. Lisa bor i Frankrike, men var med i den svenska gruppen, eftersom hon är svenska, sist vi var nere och vi hittade en stark samhörighet direkt.

Hon sa att hon inte hade ekonomisk möjlighet att bo på campus 3 och att hon nu lämnade över allt till den högsta intelligensen. Jag kände mig verkligt inspirerad av kontakten med henne och skickade iväg ett mail till Indien och frågade om de inte hade någon plats till oss på något billigare ställe och döm om min häpnad när det kom ett svarsmail att det blivit två platser lediga på GC2 och att vi var välkomna dit! Så på den vägen är det nu.

Jag gick in på nätet och sökte billiga flyg och hittade ett med Emirates Airlines för under 6 000 kronor från Köpenhamn. Visserligen får jag åka tåg till och från Danmark men det är det värt.

Jaa, livet är spännande. Det är bara att hänga med i svängarna! När jag kommer tillbaka kommer jag att ha ett endags-event, i mitten av januari 2014, där jag berättar om resan och förmedlar den andliga upplevelsen, som jag vet kommer att bli extraordinär!

Innan dess kommer jag även att hålla en initierings-dag i Deeksha. Det blir den 5 januari 2014 och så här ser infomationsbladet ut:

Välkommen till en dag i ljusets och kärlekens tecken!

Det är en glädje för mig att kunna meddela att söndagen den 5 januari 2014 kommer det att hållas en initieringsdag för dig som vill bli Deekshagivare.

Att få vara ett redskap för Deeksha är en stor gåva, som förändrar alla aspekter av livet till det bättre. Den transformerande energin går djupt ner i det undermedvetna och skapar neurobiologiska förändringar i den fysiska hjärnan som en förberedelse för ett uppvaknande till den vi verkligen är: Medvetande, Existens och ren Salighet! J Hjärtats kärlek väcks och enhetskänslan med allt levande fördjupas mer och mer.

Du blir certifierad att ge både ”hands ondeeksha” och ”intentdeeksha” vilket innebär att kunna ge Deeksha för projekt och önskningar samt kunna skicka Deeksha på distans. Min tacksamhet för denna välsignelse har inga gränser när jag tänker på alla de fantastiska förändringar som skett i mitt liv sedan jag själv blev initierad Deekshagivare 2011!

Vi börjar klockan 9.30 på morgonen och håller på till klockan 18.00 på kvällen. Egen lunch tas med samt yogamatta, filt och kudde. Ta även med ett par frukter, ett nytt litet tygstycke samt en snittblomma för Pujaceremonin.

Vi kommer att hålla till i Timmele stationshus, andra våningen.

Kursavgift 500 kronor

Har du anledning att betala en annan summa pratar du med mig så kommer vi överens. :)

Varmt, varmt välkommen!

RosieAnanda

Bekräfta gärna din anmälan till:

rosie.carlmark@gmail.com

Med önskan om att du också låter Livet ”dansa dig”, så att ditt hjärtas innersta längtan uppfylls!

Rosie

Att vara med det som är

Wednesday, October 16th, 2013

Det är faktiskt fantastiskt att bara vara med det som är just nu, vare sig det är storm eller solsken. Det är hemligheten med att leva ett lyckligt liv, vill jag påstå. Att inte döma det som är, som vare sig bra eller dåligt. Är det så att jag just nu dömer något, kan jag vara med det också och se hur det finns en dömande personlighet där, som inte är jag, utan som är ett mönster som är vant att döma och bedöma saker och ting. Sätta etiketter och sätta in i fack. Och då får det vara som det är. Det räcker att SE det. Det är JAG som ser, ett Jag som är ett högre medvetande. Ett JAG som inte dömer att det lilla jaget dömer. J

Jag tycker det är så fascinerande detta att allt det jag upplever, varje dag, är sidor av mig själv som visar sig och de är egentligen varken bra eller dåliga. De bara är.

Fördenskull är det inget fel i att ha önskningar, men önskningarnas uppfyllelse avgör inte graden av lycka. Uppfylls inte önskningen på det sätt jag velat, är det också som det ska vara, på grund av alla parametrar som påverkar saker och ting. Jag har upplevt att när jag önskar i tacksamhet över att universums levande intelligens uppfyller min önskan på det bästa sättet för alla inblandade, infinner sig ett lugnt varande med det som är.

Idag har jag suttit hela dagen och skrivit på min självbiografi. J Är man 60 år kan man skriva sin självbiografi, tycker jag. Städningen och vedhämtningen (jag har 10 kubikmeter ved, som ska bäras in, innan vintern) har fått stå tillbaka för mitt skrivande idag och det känns bra att bara vara med det som är just nu. Städningen finns kvar och det gör också veden. Det har alltid funnits en glädje i att berätta hos mig och det finns det säkert hos många, men jag känner att jag behöver få berätta om mitt eget liv, innan jag kan börja skriva berättelser om påhittade figurer även om jag vet att i fantasin visas också bara vårt eget inre. Jag har haft sådan tur, för en författare anmälde sig till en av mina kurser och nu ska vi göra ett byte på så sätt, att hon läser mitt manus och ger respons och i gengäld får hon gå kursen gratis.

Livet älskar oss alla. Livet är dansören och du är dansen, som Eckhart Tolle skriver.

All kreativitet och varande i det som är, till dig!

Rosie