Archive for the ‘Spirituell healer, certifierad’ Category

Livets äventyrsbana

Tuesday, September 24th, 2013

Kära medresenärer!

Vi är alla resenärer på livets äventyrsbana. Detta år är ett år av förändring som vi nämnt tidigare och nu ställs allt mer på sin spets, och förändringen som sker är på en så djup nivå att förändringarna kan upplevas som kaos och smärta. Det vi försökt att ignorera kommer upp till ytan och vi har alla ett val. Att ta chansen och förverkliga den vi är och börja bygga den verklighet vi innerst inne vill ha, eller kämpa mot den flod av energi som är i omlopp…

Känns utmaningen i livet för stor? Ta ett steg tillbaka, skapa lite distans och försök att se situationen ur ett annat perspektiv. Kanske kan du gå en annan väg än vad du först tänkt dig?

Att vila i förändringen och att ha tillit är ständigt ett tema som kommer till mig detta år, både för min egen utveckling och tillvaro men även för min omgivning. Nu när alla “bollar” är uppe i luften har vi möjlighet att påverka vart de kommer att landa. Inte slå hårt, då far dem lätt iväg utan en liten puff i rätt riktning. Då kommer de landa fint och naturligt och i samklang med sin omgivning.

Så våga ta steget mot en positiv förändring, framtiden ligger öppen!

Allt gott till er alla!

Malin

Laddad inför Livsstilsmässan i Göteborg?

Saturday, September 7th, 2013

Då var det dags, min debut på Livsstilsmässan. Ser så fram mot att komma dit och träffa alla fantastiska människor i verkligheten (mina bloggarkollegor, organisatörer och sist men inte minst; alla ni medlemmar och besökare).

Jag slutar aldrig att fascineras av hur alla vi möter bidrar till vidare utveckling och hur magi kan uppstå. I varje samtal men en främmande person så växer vi, vår världsbild förändras. Ibland så lite att vi inte själva märker det men när du minst anar det så befinner du dig i ett inspirerade samtal som ger kraft och nya tankar…

Och det är en fantastisk känsla att släppa taget och överlämna sig till andevärlden, varje healingbehandling jag utför är ett mirakel och en ynnest i sig själv. Känner mig både tacksam och ödmjuk inför detta fenomen, att verka som ett läkande instrument för andevärlden och de högre energierna i vilken form de nu än väljer att använda mig som.

Denna helg kommer jag att arbeta som healer och med min röst. Jag kommer även att hålla en guidad meditation där ni får hjälp att komma in i samklang med din själ, kropp och tanke. Kanske kommer jag avsluta meditationen med rösttoning, men det överlämnar jag till andevärlden att avgöra.

Ha tillit till din egen inre röst, din själ står i direkt kontakt med skapelsen.

Ljus och tillit jag dig, hoppas vi ses i helgen!

Röstens kraft!

Wednesday, August 28th, 2013

Det första vi gör i livet att att andas in för att sedan börja kommunicera via vår röst. Den första tiden då vi inte har tillgång till ord är det röstens vibration som ensamt ska berätta för omvärlden om vi mår bra, är hungriga, fryser eller har ont.

Rösten är även det som lugnar och tar bort det farliga, otrygga, som när en förälder hyschar och sjunger för sitt barn. Det är inte orden i sig utan det som sänds genom den, och detta är även något som gör att vi snabbt fångar upp när någon ringer då något är fel eller om något fantastiskt har hänt. Och det är inte så konstigt att så många dras till körsången som är så väl utvecklad i Sverige, glädjen och friheten att hänge sig med sin röst är välgörande för kropp och själ, ett sätt för oss att hjälpa oss till läkning och harmoni.

I en del av mitt healingarbete använder jag mig av min röst, kortfattat så verkar den som en stämgaffel för kroppens egna vibrationer, balanserar chackran och organ. Beroende på i vilken oktav jag arbetar med en viss ton verkar den på olika plan av vår existens (kropp, känsla, tanke och själ). Jag har studerat klassisk sång under sju år på heltid men redan innan jag börjat på den banan så hörde den buddhistmunk som jag studerade healing för mig sjunga och kläcker ur sig att jag har healingkraft i min röst, och att jag kommer att jobba med rösthealing i framtiden. Glad och entusiastisk som en 20-åring kan vara frågade jag då vad det innebar och vart jag kunde börja studera detta. Svaret blev bara att det kommer jag att veta när tiden är rätt…

När jag sadlade om till klassisk sångerska vid 23 års ålder hade jag nästan glömt bort detta och senare under mina år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm kände jag mig ibland som en udda fågel. Mitt mål har hela tiden att bli ett sådant bra instrument som möjligt, mitt huvudsakliga mål har aldrig varit att bli världens största operasångerska. Att förmedla är mitt driv, vad och vart jag gör detta är sekundärt. Nu i efterhand förstår jag ju att mina studier har gett mig ett väl utvecklat instrument att arbeta med, ett unikt instrument med flera oktaver, klanger och större flexibilitet än vad jag hade som tjugoårig. Men hur kom då övergången från sång till rösthealing?

När jag efter lite omvägar börjat studera healing och mediumskap för ett par engelska medium stod jag en vacker dag i ett kök och pratade med en av mina lärare. Vi kom in på min sång och plötsligt kom jag på vad munken sa till mig gällande rösthealing och jag undrade om hon kände till något utbildningsforum för detta. Hon stod still ett ögonblick och lyssnade inåt, sedan bad hon mig lägga ena handen på hennes skuldra och ta den första tonen som kom till mig. Sagt och gjort, jag la handen på hennes skuldra och hörde plötslig en ton i mitt sinne. Kände mig lite dum men tog denna ton och lät den flöda. Till min stora förvåning kände jag nu hur vibrationer gick genom min arm in i hennes kropp. Efter några minuter slutade jag och hon suckade djupt och tackade så mycket. Hon hade haft ont i nacken några dagar och nu var smärtan borta.

Kunde det verkligen vara så enkelt? Min lärare gav mig en reading där och då, det andevärlden sa till mig var att detta var en början men att jag skulle fortsätta med min utbildning inom Spiritual Healing först för att förstå healingfenomenet i sig och finna stabilitet som kanal. Så med förnyat tålamod följde jag deras råd och utbildade mig till Spiritual Healer samtidigt som jag studerade till klassisk sångsolist.

Det jag känner i min kropp och själ när jag sjunger och är helt i balans är fantastiskt, vibrationer och ljus strömmar genom mig och jag svävar. Denna känsla är lättare att nå genom röstövningar än i skrivna sånger. Känslan av att inga barriärer eller hinder finns. Det är ingen slump att vi så ofta känner för att sjunga i duschen eller brister ut i sång när vi druckit ett par glas, vi längtar efter friheten i att klinga utan hämningar, att vara fria i vårt uttryck så som vi var när vi föddes.

Nu har jag avklarat mina studier både inom sång och healing, visserligen kommer jag ständigt utvecklas som instrument inom båda aspekterna men grunden står jag stadigt på. Nu kan jag släppa tyglarna fria för inspiration från andevärlden, samla kunskap och erfarenhet. En viss del förstår jag redan gällande hur oktaverna och tonerna verkar och hur andevärlden använder sig av mig och det kommer jag skriva mer om i framtiden.

Önskar er alla en härlig fritt klingande framtid!

Tre ben att stå på – kan man hålla balansen?

Monday, August 12th, 2013

Hela mitt vuxna liv har jag varit i konflikt med vad jag känner att jag behöver göra och att få tiden att utveckla dessa förmågor. Jag har ofta fått höra att jag borde satsa på en av de tre karriärer eller förmågor jag besitter, men det har inte gått. Alla delar är ju vad som utmärker mig och gör mig till den individ jag är. Utan den ena delen haltar de andra…

Såå… Klassisk sång v/s kampkonst v/s healing och medialitet, hur går det ihop?

Under de kommande inläggen kommer jag berätta lite mer om mig och mina tre ben jag står på. Jag börjar med det som faktiskt kom först i mitt liv, både som barn och vuxen nämligen krigaren i mig.

När jag var liten var jag upprörd över att jag inte var född som den indian jag var, jag sprang i skogen och sköt med pilbåge. Min morfar (som var min största hjälte) berättade om hur han och sina vänner i motståndsrörelsen i Norge under andra världskriget levde i skogarna och jag kunde aldrig stå tyst när en orätt begicks. Han lärde mig även några “kinaknep” som barn, hur jag skulle ta mig loss om någon ville försöka fånga mig (senare fick jag veta att han redan på trettiotalet studerat ju-jutsu).

När jag som 14åring blev betuttad i en snygg kille som tränade Ninjutsu, hade grönt bälte med 9 kyu var jag ju bara tvungen att komma och titta på en träning, jag blev genast kär. Inte i snygga killen (upptäckten att 9 kyu är den första graden man får tog bort udden på min beundran), utan i rörelsena och känslan. Att hitta hem. Det tog mig ett par år att själv våga närma mig Bujinkan Budo Taijutsu på riktigt, när jag väl tog mina första steg på mattan fanns rörelserna som ett gammalt minne i min kropp. Efter en månads träning blev jag uppkallad på en gradering och fick redan 8 kyu. Där började min väg mot att finna mig själv på allvar, att inte bara lära sig rörelsemönster utan även försöka se bakom kroppen till känslan, riktningen och flödet i rörelsen.

I bujinkan har vi fem element, jord, vatten, eld, vind och tomhet. Varje element har en egen teknink som består av mer än att blockera, slå och vinna en strid. Det finns en energi, känsla i hur de olika elementen rör sig som man tydligt kan se och i förlängningen även känna i kroppen. Det är den här delen av Bujinkan som tilltalar mig. Bujinkan är för mig en känsla av tajming och distans, att rikta energi och rörelse utan aggresivitet och styrka.

Så senare när en Buddhistmunk kom på besök till dojon och erbjöd sig lära ut healing och qigong kändes det som en naturlig förlängning. Som om kraften legat och bubblat i mig under hela mitt liv men inte fått utlopp och riktning. Så började min resa mot att finna balans i livet. Jag använde energin både för att försvara mig och läkande arbete, och dolt i de japanska tecknen för Bujinkan Budo Taijutsu finns en mening att den gudomliga krigaren lär sig bemästra döden (läs våld) för att inte behöva använda sig av den.

Jag väljer läkandet men är vän med min kraft som lika lätt skulle kunna vändas och användas mot människor. Vi bär alla både ljus och mörker i oss och om vi inte känner vårt mörker, hur vet vi då att vi valt ljuset?

I nästa inlägg kommer jag att gå lite närmre på hur healingen och sången under många år gick parallellt brevid och vad som slutligen fick dem att gå samman och bana vägen mot rösthealing…

Ta väl hand om er tills dess!

PS. Jag kommer till mässan Göteborg 7-8 september och ni är varmt välkomna att titta förbi och byta några ord. Där kommer jag bla presentera Spiritual Healing, den form av healing som får användas på sjukhusen i Storbritannien. Givetvis kan man boka tid för en kortare provapå behandling!

Livet är spännande…

Monday, August 5th, 2013

Jag är just uppe i en period där allt händer på en gång, det känns som om universum har kastat upp mig och alla pusselbitar som är mitt liv rakt upp i luften. Jag har just börjat att nå fast mark igen men många pusselbitar är fortfarande i luften och jag har ingen möjlighet att förutspå hur mitt liv kommer att se ut när allt är på plats igen. Och jag ser fler i min närhet som har det likadant, vi är mitt uppe i den stora förändringen och det känns verkligen!

Det är vid en period som denna som vi alla märker om vi verkligen hyser tilltro till oss själva, vår egen instinkt och universum. Att veta att jag är på rätt plats vid rätt tillfälle och är på väg åt rätt håll och ha tillit till att jag har och får all support jag behöver, både från mina medmänniskor och andevärlden. Till min stora glädje kan jag känna denna tillit, trots att jag inte helt vet vad jag håller på med eller hur det kommer att sluta.

Jag har tagit några tuffa beslut det senaste året och ser nu hur rätt det var, trots all sorg och oro, och kan nu se hur de frön som då såddes har grott och snart kommer att bära frukt. Visserligen kommer jag alltid att fortsätta så nya frön så att jag har ständig tillväxt men till hösten ser jag fram mot att stanna upp ett ögonblick och verkligen njuta av det jag skördat…