Archive for the ‘Andlighet’ Category

Den fria viljan

Thursday, February 19th, 2015

Återigen mina vänner har vi möjligheten att mötas och ta del av varandras visdom och kunskaper på Livsstilsmässan i Göteborg. Mässorna har för mig varit ett fantastiskt forum att möta nya människor. I varje möte finns ett genuint givande och tagande, vilket haft en stor inverkan på mig och min fortsatta utveckling.

Fler människor börjar i allt större omfattning att söka sig till olika forum för att få mer förståelse och insikt om sig själv och sitt inre sanna jag. Om vi ser hur Jorden och mänsklighetens utveckling gestaltar sig idag kan vi konstatera att mänskligheten befinner sig i ett paradigmskifte där det sker en övergång från omedvetenhet till ökad medvetenhet om Kosmos och dess lagar. Denna förändring innebär att människan måste välja väg genom sin fria vilja. Ingen varelse i detta Universum har rätt att påverka eller påtvinga andra sin egen uppfattning och tro. Allt vi gör måste ske på basis av egen fri vilja, vilket i sin tur innefattar att alla måste ta ansvar för sina handlingar. Det vi sår kommer vi att skörda i detta eller nästkommande liv. Det finns ingen som kan fly undan ansvaret för sina handlingar. Allt det vi gör har en konsekvens som påverkar våra liv i positiv eller negativ riktning.

I sökandet efter vår inre sanning tror vi ofta på alla slag budskap och information som sprids i vår sfär utan att kontrollera dess källa. Det finns dem som under täckmantel av andlighet och kosmisk utveckling försöker finna nya vägar för att förhindra mänsklighetens kosmiska framåtskridande på Jorden. Med vilseledd information kan de hålla människan omedveten om de kosmiska lagarna, vilket hindrar människans frigörelse från gruppmedvetande och kontroll. Genom detta förfarande lyckas de lägre krafterna utöva kontroll över människan. Ur ett helhetsperspektiv kan dessa negativt influerande krafter inte påverka eller avgöra mänsklighetens öde. Jorden och mänskligheten besitter betydligt mycket större krafter än vad vi kan förstå. Faktum är att det faktiskt är vi och våra oanade krafter som skrämmer dem.

Det är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling att vi människor blir medvetna om de energier och krafter som styr våra liv. Utan förmågan att urskilja är det lätt att fastna i olika fällor som det kan ta flera år eller åtskilliga inkarnationer att ta sig ur. Därför är det mycket viktigt att vi lär oss urskillning för att kunna skilja ”agnarna från vetet”. För att bäst kunna bedöma vilka krafter som står bakom den information som förmedlas till oss av olika människor är att ”känna in” informationens kvalité. De som verkar för ett högre syfte visar ofta moral och ansvarstagande. Dessa själar kritiserar inte andra, de är kärleksfulla som genom upplysning och vägledning verkar för människors frigörelse från materiens och sinnenas bundenhet. Alla som verkar för splittring är instrument år negativa krafter.

När vi våra följer hjärtan och dess inre vägledning lär vi oss att urskilja. Hjärtat talar alltid sanning. Men viktigast av allt är när vi lär oss att genomskåda ….Döm aldrig! Vi vet inte vad dessa själar varit med om och vilka omständigheter som gjort att de blivit offer för dessa negativa influenser. Att bemöta det negativa med fred, ljus och kärlek gör oss fria, vilket hjälper oss att vibrera i en högre frekvens av medvetenhet. I denna högre frekvens kommer vi inte längre att påverkas av lägre frekvenser. Det är när vi alla och en var kan ansvara för tankar, känslor och handlingar som vi har möjlighet att lyfta och befria oss själva. Om vi sedan väljer att samarbeta med andra ljusvarelse med liknande syfte kommer vi med ljusets kraft att lyfta jorden och hela mänskligheten. Det är vi som påbörjat denna inre resa av ökad medvetenhet, balans och harmoni som genom samverkan och gemensamma krafter bidrar till denna energivåg av kärlek som banar väg till detta medvetandeskifte som sker på jorden just nu.

Med Innerlighet, Ljus & Kärlek

Angela

Hälsa och andlighet

Tuesday, August 20th, 2013

Sedan i somras och resten av året så bor jag i Ukraina och i det så har jag funderat på detta med närvaro och distans, för det är ingen skillnad varken på min hemsida eller facebook var jag är och bor, om jag inte hade sagt något var jag befinner mig så kanske ingen hade anat bakom skärmen var jag är, för online är allt som vanligt. Jag existerar på nätet, ja, det gör jag i vardagen också även om jag befinner mig på annan ort för en längre period. Inte en enda av höstens livsstilsmässor kommer jag att deltaga på och det känns märkligt. Jag hoppas ändå på något sätt kunna vara med via nätet på mässorna under hösten, för jag kommer att sakna alla härliga möten som jag ser fram emot varje år.

Mina bloggfunderingar under hösten kommer inte att handla om mässorna utan snarare om en del funderingar och om andlighet, både rent allmänt och för mig personligen om livet i ett annat land – Ukraina. Ett land som jag inte visste något alls om innan jag landade här. Jo, jag visste att de var med i Eurovision song contest, att deras flagga var blå och gul som vår och att de hade något med fotboll att göra, men i övrigt, till hörde det Ryssland eller var fristående, vilket språk pratade man här? Var det dansande kosacker och vodka som gäller? I dag vet jag mer och jag verkligen älskar detta land, jag trivs så himla bra, börjar förstå kulturen, folket, språket, rutiner och är det inte så att trygghet skapar en grund för vidareutveckling.

Hur är det då med andligheten här,? Jag upplever nog att andligheten är en större del av vardagen för folk här än vad det är hemma i Sverige. Det finns materialla ting här också och inget som skiljer sig från hemma (om man har pengar) men det finns en närvaro, en grundkänsla, en samhörighet och en enkelhet även om motsatserna också finns men inte dominerar. Jag upplever inte att folk här lever så annorlunda än oss i Sverige i vardagen. Alla har mobil, även de mycket äldre kutryggiga ”ryska Kvinnor” som man förstår haft ett tufft liv, de plockar i skräp medan de talar i mobilen. Religion verkar vara ett starkt fundament, alla bilar och bussar har helgon (ikoner) fram och kyrkorna är en upplevelse och religionerna är flera. Jag funderar fortfarande på detta med att vigselringen här ska vara på höger hand, det går som inte ihop med min energilära, ändå verkar äktenskapen vara stabilare här och då inte för att man inte får skilja sig, här är det som hemma, sex är öppet, samboskap, ensamstående mödrar men det finns också en starkare familjekänsla. Och det med ringen på höger sida. Ringfingret är jordenergi, och att man sätter den på vänster hand visar att man tar in kärleken, aha jag behövde skriva för att förstå, kärlek är ju inte att vara älskad, det är att älska, se där, en andlig insikt av en ring. ;)

Jag har inte funnit ut om de har mässor här, dels så behärskar jag inte språket och jag har inte eftersökt det, men visst hade det varit intressant att besöka en mässa och se utbudet, men jag misstänker att det är likadant som hemma men mycket mer, för allt är mycket mer här när det gäller andligheten eller så är jag så van att jag är hemmablind. Jag har gluttat på en del program på tv:n där de bland annat har utredningar av försvunna personer där synska och polisen samarbetar och faktiskt löser de flesta fall. Folk litar mer till sin mediala förmåga här kan jag tycka. Jag har också sett ett program där jag var mer tacksam att jag inte förstod ryska, det blev inte lika dramatiskt då, men jag förstod att en av kvinnorna som var svartsjuk och tänkte hänga sig då hennes väninna fick hennes kille, men hon fick kontakt med en svart demon och gjorde en spell så väninnan dog, men det slutade med att alla tre dog, inte vidare lycklig, men säkert en del av vardagen här där vidskepelse är en stor del. Det är mycket av spells och onda ögat, det är en del av vardagen likväl som att alla lyssnar till sin känsla.

Jag har bara varit inne i en new age butik, hyllmeter av andliga böcker på ryska, massor av Tarotlekar som var mer åt det ”mörka” hållet så här kommer nog inte min lek att göra succé. Och kristaller, de och rökelse säljs som lite överallt, i vartenda stånd på gatorna, jag har själv köpt en Aventurin slipad i spetsform. Jag ska undersöka mer om andligheten och återkomma.

Min mest andligaste upplevelse här var faktiskt när jag fick min lek, jag har innan jag reste skickat min Tarotlek – Prisma Tarot – för tryckning med hopp om att den skulle komma innan jag flyttade men icke. Så kom dem hem, jag fick se den på bilder via internet, mina kunder fick den före mig och det var en evig väntan, i över två veckor innan jag fick den. Och det var ett magiskt ögonblick, min lek :) att hålla den i mina händer, och blanda, lägga stjärnor och känna att all energi verkligen var rätt. Det var en av mina mest magiska stunder, min egen lek. Att sedan mina nya vänner här i Ukraina också är förtjusta i den känns riktigt coolt. Så ibland har vi magiska stunder, på mitt rum eller ute i trädgården där vi lägger kort för både det ena och det andra. Nu återstår att se om alla som köper min nya Tarotlek i Markus Gårdbäcks monter i Göteborg får en andlig upplevelse eller åtminstone lägger korten på bordet ;)