Archive for November, 2013

Två helt fantastiska dagar

Friday, November 15th, 2013

I fredags, den 8:e november, åkte jag med, i en hyrd buss från Göteborg med destination Stockholm för att delta i  de båda eventen ”En afton med Eckhardt Tolle” på fredagskvällen och ”Awakening Sweden” på lördagen. Båda eventen hölls på City Conference Center, med enormt fina och påskostade lokaler och exklusiv inredning. Det kändes så lyxigt att få slå sig ner i sköna fotöljer och få njuta av det som framfördes från scen.

Jag och tre väninnor bodde på Zinkendamms Vandrarhem och där var det också väldigt hög standard för att vara vandrarhem. Det var mer som ett hotell med jättegod frukost på morgonen, till exempel.

Att få sitta och lyssna till Eckhardt Tolle live, var fint! Han är verkligen enkel i sin framtoning, men med en visdom av stort, stort djup. Vi fick skratta många gånger, när han berättade om episoder, vi kunde känna igen oss i och han hjälpte åhörarna att se det, många gånger, komiska i hur vi bygger upp problem i våra hjärnor. Problem, som egentligen är hjärnspöken konstruerade utifrån rädsla för en framtid, som inte finns.

Han berättade bland annat om en lärare vars elev frågade honom om vad Zen är och om läraren kunde förklara det för honom. Läraren svarade ingenting men satte plötsligt upp ett finger i luften och spände ögonen i lärjungen, under total tystnad. Meningen var att det är i den tysta närvaron, det högsta finns. Det såg så roligt ut när Tolle illustrerade hur läraren gjorde och när vi åkte hem i bussen nästa kväll, tittade vi ofta på varandra med uppspärrade ögon med ett pekfinger i luften. :)

Tolle talade om att vara tacksam för allt som händer och inte klaga, vilket blir en verklighet när en människa får vara med om ett andligt uppvaknande. Över 2 000 personer var samlade och i vimlet kunde man urskilja en och annan kändis.

Höjdpunkten på resan var ändå lördagen, då vi, på förmiddagen, återvände till samma lokal, den här gången för att få ta del av 9 Oneness -meditatörers energiöverföring. Vi fick lyssna till underbar vokalsång och musik dessförinnan och som en ytterligare förberedelse leddes vi in i en chakrameditation. Den kände tolkaren av Mayakalendern, Carl Johan Calleman föreläste också om hur det nu sker ett globalt skifte i medvetandet och att det inom några år kommer att omfatta hela mänskligheten med befrielse från lidande som följd.

Att vara med om en Oneness Meditation eller OM, som det förkortas, upplevs olika för olika människor och kan också vara olika från gång till gång. Det jag upplevde är svårt att beskriva i ord, men mitt hjärta rördes och jag kände kärlek och tacksamhet över att få vara där. Det sker neurobiologiska förändringar i den fysiska hjärnan på så sätt att man blir mer och mer befriad från fångenskap under tankarnas tvångsmässiga upprepningar. Det blir stilla inombords och man använder tankarna konstruktivt när det behövs utan att identifiera sig med dem, som om de vore JAG.

Tidigare upplevde jag ofta att tankarna tog över mig på så sätt att jag kunde älta samma saker om och om igen. Nuförtiden observerar jag tankarna och upplever hur de lever sitt eget liv. Det finurliga är att när jag riktar medvetandet mot tankarna, upphör deras frenetiska aktivitet och det blir stilla inombords. Sinnet kan liknas vid en tjuv som är i färd med att stjäla i ens hus. Det som behövs för att tjuven ska upphöra med sin verksamhet är att denne blir sedd, precis som i fallet med att sinnet eller tankarna, The Mind, blir observerat av det högre medvetandet.

Det ligger en stor befrielse i att SE.

Jag är jätteglad för att jag gjorde den här resan! Du kanske också var med på något av eventen?

På vägen hem i bussen, var jag så lycklig att jag bara kunde skratta :)

Detta är några av de 9 meditatörerna. Stor kärlek!

Detta är några av de 9 meditatörerna. Stor kärlek!

———————————————————————————————————

Nu är det 18 anmälda till initieringsdagen i Deeksha, vilket är såååå roligt! Dagen hålls i Frufällans Församlingshem utanför Borås och skulle du vara intresserad av att få info om kommande kurser, kan du maila mig på rosie.carlmark@gmail.com

Med önskan om all välsignelse i ditt liv!

Rosie