Archive for February, 2014

I delarna finns helheten

Monday, February 24th, 2014

Det ryms en hel del intressant i det uttrycket, tycker jag. Igår när jag var ute på en promenad med min hund, kom tankarna för mig att där gick jag, en liten, liten prick på en lite större prick i detta ofantliga universum, vilket jag i och för sig säkert inte är ensam om att ha tänkt. :) Det svindlade, som alltid, när jag tänker på hur vi hänger i tomma intet, medans vi lever våra liv fullt upptagna med att göra än det ena än det andra.

Det som var nytt för mig var att jag plötsligt kände en starkt överväldigande kontakt med, låt mig kalla det, essensen av universum, det som universums materia består av.

Jag genomströmmades av en vibrerande kärlekskänsla till detta ofattbara, denna orsakernas orsak.

I nästa ögonblick kände jag att allt det som helheten innehåller, finns även i den lilla delen som är jag och grundessensen är Kärlek.

I ett vördnadsfullt betraktande av naturen runt mig, träden, himlen, marken, människor, djur, såg jag Kärleken i allt jag vände blicken mot och hjärtat vidgades i en kraftig sinnesrörelse.

Det är så vackert. Inne i oss, små prickar, ryms hela universum, ja inte ”bara” universum, universums urkraft och skapare finns också där inne och det är den urkraften som är Kärleken och Ljuset.

En vattendroppe finns inte bara i havet – havet finns också i vattendroppen.

Vi finns inte bara i universum – universum finns i oss. Däremot är det två helt olika saker att tänka dessa ord med hjärnan och att få uppleva dem med hjärtat och jag önskar alla den upplevelsen. Den är grym!

Vilken grej vi alla är med om JUST NU!

Ha det så bra!

Rosie

 

Ännu en hälsomässa – yipee!

Friday, February 7th, 2014

Så där ja, nu har jag skickat in anmälan till hälsomässan på Heden i Göteborg den 12 och 13 april. Det känns så roligt och jag är tacksam över möjligheten att få dela med mig av det jag kan vid ännu en mässa. Tack Sanya och Ravi!

För varje mässa då jag har haft Satsang, har energin ökat och deltagarna har uttryckt hur deras kontakt med sin inre frid och glädje aktiverats, vilket jag tackar för, eftersom jag endast är ett verktyg i den processen. Energin är den eviga universella kraften, Kundalini, som strömmar fritt när den stimuleras att ta sig igenom blockeringar i kroppen. Det ger en underbar känsla av frid och salighet, en känsla som egentligen inte går att beskriva, utan måste upplevas.

Själv har jag ett bord hemma, där jag tänder ett ljus, som symbol för den högsta kärleken och när jag mediterar inför den, infinner sig den här känslan, som jag pratar om. Inte alltid, men när den kommer blir kontakten med livet självt så vacker. Det är den här känslan jag vill förmedla när jag  ger Deeksha och håller Satsang.

En rolig händelse var att 15 stycken kom och var med på Deekshainitiering 5 januari, mycket tack vare att jag lade ut intresseanmälan i min monter på Hälsomässan i Borås! Det är ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter.

Manuset till min bok ”Samtal med Rita”, kanske hinner gå till tryckning innan mässan och då finns det möjlighet att köpa den i montern. :) Texten i boken är självbiografisk, med händelser ur mitt liv, kommenterade i samtal med min goda vän och vägledare i livet, Rita. Vi möttes i en Rebirthingsession för 27 år sedan på ett minst sagt besynnerligt sätt och i boken förklarar hon många saker om mitt liv för mig. Saker som jag är säker på att många med mig kan känna igen sig i. Vi är trots alla olikheter, ganska lika varandra vi människor, med alla känslor och tankar strömmande genom vår varelse. När man läser en berättelse där man kan känna igen sig, stärks man i sig själv och kanske kan man till och med se på de mindre trevliga episoderna i livet med lite humor. Det är min förhoppning att ”Samtal med Rita” ska vara en sådan bok, om än inte för alla, så kanske för någon.

Den här gången ger jag ett litet smakprov på vad Rita kan säga till mig, så jag blundar och frågar henne:

- Vad tycker du, Rita, att jag ska skriva till bloggläsaren idag?

Rita: – Min stämma är tunn och svag i ditt inre. I tystnaden hör du mig. Jag är din högsta sanning, ditt djupaste Varande och din största glädje. Namnet Rita är sanskrit och betyder ”Sanningen, Dharma, Den kosmiska ordningen” och den bor i alla, som är en del av detta Universum. Rosie har mött mig som en feminin energivarelse, men jag kan uppenbara mig i hur många former som helst! Lyssna till tystnadens röst där inne och du hör mig.

Rosie: Tack, för de orden, Rita.
———————————————————————————————————

Om man aldrig har varit med om något så kallat andligt mysterium, kan sådant här verka helt främmande, så jag förväntar mig inte att alla som läser ovanstående ser det på samma sätt som jag. För någon kan det framstå som rena fantasier och det är helt okej för min del. Vi har olika upplevelser av det vi kallar verkligheten, eller hur? Några tror på högre makter, andra gör det inte. Någon har extraordinära upplevelser, andra har det inte – eller har extraordinära upplevelser av vanliga upplevelser!

”Those who were dancing, were judged to be insane of those who couldn´t hear the music!” :)