Archive for April, 2014

Helt plötsligt så är det vår, bara så där och jag funderar var tiden tog vägen?

Tuesday, April 15th, 2014

Mycket händer ett vinterhalvår mellan mässor och jag känner mig verkligen laddad för ett nytt år av mässor.  Sist jag skrev här så bodde jag i Ukraina och allt var lite Top secret och förändrades till Top 11.
Jag var där i en tävling “Extra sensia”, 120.000 människor från hela världen hade sökt, jag blev castad och tog mig hela vägen till 11 plats, lite coolt ändå att jag är Top 11 av medium internationellt (och du får väl boka plats på min seans framöver eller boka en guidetolkning och se om jag lever upp till det). Många förknippar mig bara med Tarot, men jag kan så mycket mer, men insåg under tävlingens gång att se mordfall (läskiga som attan) var inte min grej, jag vill inspirera. Tre månader bodde jag i Ukraina, en fantastisk omtumlande period i mitt liv, jag fick vänner över hela världen, Madam Arra blev min bästas och en liten svart kattunge vann mitt hjärta och mitt hjärta höll på att gå i tusen bitar då jag fick lämna honom där. Vi har ju bra lagar mot rabies här i landet, ibland lite för bra. Han som fick namnet Rushki, har bott hemma hos en av producenterna, sju månader har jag väntat, jag skulle flyga och hämta honom, men du har säkert följt media om hur svårt det är i Ukraina nu, han fick åka djurtransport i 251 mil hem till mig och nu äntligen efter sju månader så är han hemma. Inne på min hemsida (www.vipstar.nu)kan du läsa om mitt äventyr i Ukraina så kan du även se Rushki dra ett kort ifrån min Prisma Tarotlek.

Jag kom hem från Ukraina, utmattad och reste till Las Vegas en månad senare, och ja, det är andligt, i alla fall berikande för min själ, livet handlar om att njuta och ha kul eller hur? jag är ju inte den som sätter mig ner och mediterar i första taget, men det kommer den 16 mars då gjorde jag det till fullmånen. Nästan så jag blir förvånad själv. Men efter jag kom hem så blev det många turer till Englagård (kursgård i Hallsberg), svårt att få ihop med ett familjeliv. Så nu har jag äntligen skapat en egen kursgård. i Vara, för det är ju här som man ska vara ;) Det blir en intressant vår, det började ju så bra i helgen som var med massor av fantastiska möten på mässan i Göteborg.

Om jag backar lite till trippen till Ukraina, det kan säkert vara en underhållande läsning att gå igenom sidan med min berättelse, det var snabba vändningar från att blivit det första bästa mediet en vecka så två veckor sedan åkte jag ut med buller och bång, till de flestas förvåning. Dock inte min, jag talade om redan när jag klev av bussen att jag visste att jag skulle åka ut, medan de andra skratta och såg mig som en favorit, och även om jag i stort sett grät varje dag där, av alldeles för mycket känslor som var i omlopp så grät jag inte då, inte förrän jag fick veta att jag inte fick ta med mig katten. Det var mycket den veckan, jag gjorde inte bra ifrån mig, jag fick besked att min ena häst blivit akut sjuk och skulle avlivas, två timmar senare att jag i sminket och skulle se på ett brutalt mord och berätta det för flickans mamma vad som hade hänt. Det var vad som kallas en dålig dag på jobbet, dock inte en dålig hårdag, för jösses vad de flätade mitt hår, och envisades med att måla dit ögonbryn och jag smet in på toaletten och försökte få bort dem. Min kortlek Prisma Tarot kom ut i samma veva, mina kunder här hemma fick den före mig, postgången till ett land utanför EU är inte smidig direkt. Men vad som var coolt var att den första personen jag spådde i min egna lek var Juliette Binoche (Varats olidiga lättja och Chocolate bl. a). Hon frågade om en egen session utanför kamerorna, att åka bil med henne, chaufförer och livvakter och upp i hennes svit var coolt, och lite udda för det var väl inte det jag tänkte när jag åkte till Ukraina.

Jag fick många vänner, från USA till Indonesien, höll mest ihop med Arra (5:a), Benedikt (3:a) och Veronica (8:a). Vi har himla trevligt mellan inspelningarna och vi upptäcker Kiev som är en fantastisk stad, ja, hela landet är imponerade, vilket folk, så jag är så ledsen för det som sker just nu. Som jag ser det är ukrainare ett starkt och stolt folk som inte ger sig inte ens i sista taget. Det är verkligen kontraster med här hemma, men mer frihet, mer närvaro och mer vänlighet. Och jag vill tillbaka, gå runt på Maidan, ta en kaffe, en glass, en pizza, promenera runt i affärer, bada men det blir ju inte samma sak som då. Men jag har vänner kvar där, bl. a producenten som tagit hand om Rushki och Jayc, som kom trea i programmet året innan och hans fästmö Svetlana, underbara människor och när det blir ro i landet så de kan resa ut så ska vi ha en gemensam kurs hos mig, då fjädrar anamma, för Jayc, han kan det där med änglar. Men du får väl läsa mer om äventyret och även se hur jag tog mig ut i tv för hela 53 miljoner (även om det på GPs löpsedel stor 46 miljoner, några miljoner hit eller dit, baggis. Så jag är tv-kändis i Ukraina, det anade jag inte för ett år sedan när jag fick förfrågan och inte heller att jag skulle vara bland Top 12 genom min mediala förmåga, och man kan tävla i medialitet så länge man inte tar det på blodigt allvar, en del ryssar gjorde det, så ibland var magin även i de mörkaste färger. En kväll hade någon smetat in en deltagares dörr med ruttna ägg och ritat magiska symboler, ja, alltid var det nåt. Jag upplever att vi i Sverige har en annan fas av andlig utveckling. Det är inte lika mycket svart magi, onda ögat och så, utan här är det mer betoning på tankens kraft, the Secret, attraktionens lag vilket tilltalar mig mer, kanske inte lika spännande. För hur mycket vi än söker andlighet så tror jag att alla vill ha det där oförklarliga, det mystiska, det skrämmande och att det finns något som kan ta makt över en, kampen om det onda och det goda där det goda ska övervinna. Själv så brinner jag som alltid för att inspirera, jag älskar när människor finner sin livskraft och använder den. Sedan att man alltid är sig själv, som när jag snusar, vägrar meditera och helt enkelt vara lite pragmatisk men ibland även uppe i det blå. Livet ska levas, det kanske du uppfattade om jag la kort för dig eller om du var på en av mina storseanser.

Nu efter mässan är det vardag igen, ja, även spåkärringar har sådana, sedan kan de se olika ut, för min del så innebär det att varva stall, hemskötsel, spådomar, skrivande, hundpromenader och kanske mest just nu pyssel med kursgården. Det är så himla kul då alla som kommer innanför dörrarna verkligen trivs och vill komma tillbaka. Och det är en del att fixa, förutom städning och matlagning som också ingår för min del så ska det planeras och när man kommer som kursare så ska man ha sin pärm med aktuella texter inför kursen, det tar också en del tid. Men det är så kul :) Jag har helt enkelt världens bästa tillvaro. Och det är tur att jag har en massa kurser uppbokade eftersom det tar ett tag till nästa mässa. Önskar dig en trevlig och Glad Påsk och använd mycket gult. För gult är färgen för självet, självkänsla, självförtroende, självmedvetande och så vidare och att ha integritet och en trygg personlighet det kan man ta sig långt på, ja, faktiskt hela vägen till ett medvetet liv som medium.

 

Ljuset finns i djupet av mörkret

Tuesday, April 8th, 2014

Nästa helg, 12-13 april, är det Hälsomässa i Göteborg och det ska bli så roligt att vara med ännu en gång!

I min monter kan man få en Rayid irisdiagnos, vilket innebär att jag tittar in i dina ögon med en lupp och läser av de olika mönstren i iris. Det är som ett helt landskap där inne! Ögonen kallas, inte för inte, för själens spegel och det är alltid lika spännande att få ta del av den information som kommer fram. Det kan till exempel vara information om relationer, yrkesval eller speciella gåvor du har.

Hoppas du har möjlighet att komma till mässan! :)

Annars vill jag bara helt kort berätta om en upplevelse jag hade den här morgonen när jag satt i meditation och kontemplation över hur helheten finns i delarna och delarna finns i helheten. Du vet, det där om att lika mycket som vattendroppen finns i havet, finns havet i vattendroppen.

Jag började betrakta mörkret bakom ögonlocken och ju mer intensivt jag såg det desto mer såg jag hur mörkret var uppbyggt av tusentals små prickar av … LJUS!

Wow! Jag såg på ett mycket konkret sätt hur ljuset finns i mörkret.

Sedan förändrades mörkret på så sätt att jag började se nyanser av ljusare partier i mörkret och plötsligt började de ljusare och mörkare partierna ”dansa” med varandra i en böljande rytm. Vackert att följa med i och lugnande på samma gång.

Det jag kände var att mörkret är inte farligt och att om jag ger tid till att våga se det, utan att döma det som något dåligt, kommer jag till och med att upptäcka att ljuset redan finns där, jag har bara inte sett det tidigare, när jag bara stirrade på mörkret.

När ljuset och mörkret tillåts omfamna varandra sker full acceptans och inget dömande, endast utveckling tar form.

Då flödar intelligensen och energin!

Jag önskar dig en dag full av ljus och mörker!

Rosie