Archive for July, 2016

En dag med givande möten

Tuesday, July 19th, 2016

Regnet stod som spön i backen när jag parkerade ovanför torget och Akademibokhandeln i Ulricehamn i morse. Boksignering från 10 till 13 och eventuella intressanta möten var siktet inställt på.

Gudinnan Dana ur orakelkorten av Doreen Virtue, hade gett mig det kurage jag behövde, så det var bara att slå sig ner vid bordet inne i bokhandeln och överlämna dagen till det som komma skulle.

Timmarna sprang iväg och glädjande nog var det flera från skolans värld som ville läsa min bok om hur mina barn hade det under de år jag var en fanatisk religiös förälder. Mitt engagemang gäller just att belysa vikten av att barn till Jehovas vittnen och andra bokstavstroende samfund får veta sina rättigheter och att myndigheterna får mandat till att hjälpa dessa barn att befrias från manipulation, hot och tvång.

Tacksam sitter jag här vid köksbordet och ser hur kvällen förvandlats till solbelyst frid  klockan 21. 30 i sommar-Sverige.

Det var en fin dag med givande möten. Förhoppningsvis kan min bok öppna ögonen för alla som har Jehovas vittnens barn i sin omedelbara närhet. Skenet bedrar kan jag säga. Många barn har ett helvete där och har ingen att prata med.

Känner du något barn vars föräldrar är Jehovas vittnen?

Rose
rosie19

Dagens “Yeepee” !

Tuesday, July 19th, 2016

Dagens “Yeepee”: Har letat min plånbok i ett dygn och vänt på varenda grej i hela huset. Trodde jag. Ringde och spärrade bankkortet igår efter att ha varit på fotografering för hemsidan, som ska byggas. Gissa om det var svårt att vara avslappnad med plånboksförlusten ringande i bakhuvudet hela tiden.  :)

I morse satt jag i dotterns soffa på övervåningen och “pratade” med den kosmiska ordningen som visar sig för mig i form av en kvinna vid namn “Rita” (berättar om henne i min bok). Hennes specialitet är att hitta saker, som jag förlagt men nu hade mitt tålamod tagit slut.  :(

- Rita, om du inte hjälper mig så att plånboken kommer fram, tror jag inte på dig längre, muttrade jag. Och jag som har skrivit om dig i boken och allting. Hur har du tänkt att jag ska kunna stå för det,
va´?

Det komiska, som jag inte hade en aning om, var att plånboken låg på en stol inne i en skrubb, tre meter ifrån mig.  :)

Jag är aldrig inne i skrubben så där hade jag inte letat.

Madde, min älskade dotter, kom upp för trappen och jag gick ner till min egen våning, då hon plötsligt ropade: “Mamma! Jag har hittat plånboken!”

Hon hade gått in i skrubben för att ta fram dammsugaren som hon har där. På en stol låg plånboken – öppen!

Jag har ett svagt minne av att jag gått igenom skrubben (den har två ingångar) och letat något i all hast (har hantverkare här som renoverar och jag tror att jag sökte ett verktyg. Måste ha tappat plånboken helt enkelt.

Lärdom?

Att vara i det jag gör just nu och inse att ju äldre jag blir desto mer disträ blir jag och desto mer behövs medveten Närvaro.

Tack Madde och Rita!

Rose