Energitjuvar finns det?

Detta ämne kom upp under vårt senaste Reiki/energi-möte. Vi höll på med gruppbehandlingar, så det var inte läge för ingående diskussioner precis då och sedan blev det bortglömt. Därför tar jag upp ämnet här nu, speciellt som jag vet att det är en vanlig frågeställning.

En del hävdar att det finns vissa personer som är energitjuvar, fast då oftast omedvetet. Andra hävdar att det inte går att stjäla någon annans energi.

Jag kan hålla med båda tankegångarna, men benämningen ”tjuv” stämmer inte så bra för mig. En tjuv tar något medvetet och i de fallen någon laddar sig genom en annan person förstår oftast inte denne själv vad som sker. Däremot kanske den s.k. tjuven känner att han/hon mår mycket bättre och känner sig piggare efter ett möte med en person som delar med sig av sin energi. Många gånger dras ”tjuven” till sådana personer och tycker om att vara i dess närhet.

Det finns ett ordspråk som säger att ”tillfället gör tjuven” och det stämmer bra här om vi använder begreppet tjuv. Vissa personer förstår inte att de serverar sin energi på silverfat och låter andra ta för sig av den. Den som ger energi är oftast en person som lyssnar och ger sin uppmärksamhet till personen – en inkännande person som öppnar sig och gärna vill hjälpa. När du fokuserar på något riktar du din energi dit och så är det även i mänskliga relationer. Så att ge en kram eller bara att lyssna och bry dig om en annan person är att ge av din energi. Det är en fin medkännande handling, men om du ger mycket av din egen energi känner du dig själv försvagad efter mötet. Sett från den här aspekten kan vi inte säga att någon ”tar” din energi, för du har faktiskt på ett mer eller mindre medvetet plan godkänt att du vill ge ”en bit av dig” till den andre.

Som ett exempel kan jag nämna när min man kom hem efter sin arbetsdag till mig, som var lite sliten av ensamarbete och fyra småbarn. Då gav han mig alltid en kram och jag blev vips väldigt pigg, men han däremot blev alltid väldigt trött så fort han kommit hem! På den tiden förstod vi aldrig varför det blev så, men numera är vi välbekanta med den här snabba energiöverföringen.

Det finns knep för att inte servera av sin egen energi, som att fysiskt stänga sin kropp genom korslagda ben och armar. Du kan också stänga dig energimässigt genom att dra in din aura närmare din fysiska kropp. Det gör du enkelt bara med tanken. I ett samtalsmöte är det svårare att låta bli att ge energi, för när du lyssnar och fokuserar lär energin serveras till den som behöver uppmärksamhet och energi. Är det då inte ett ömsesidigt möte där båda ger och tar uppstår det obalans: Den ena har fått energi och den andre känner sig uttömd på energi.

Att bli tömd på sin energi kan förstås bara hända om man använder sin egen energi. Är du en kanal för livsenergin är det den energin som du laddar din motpart med. Alla kan lära sig att kanalisera naturlig livsenergi. Det finns olika metoder och den du dras till är den rätta för dig. Reikin är den metod jag startade med och jag rekommenderar den stark som ett värdefullt redskap att ha med sig genom hela livet.

Du kan även kanalisera livsenergi automatiskt och omedvetet utan att ha gått någon kurs för det. När du själv mår bra och är i kärleksflödet då kan du också kanalisera den energin utan att ta av din egen energi.  Det är att verkligen ge med hjärtat!

Ha en energirik härlig sommar!
Gun

3 Responses to “Energitjuvar finns det?”

  1. dpocsgnmz says:

    Energitjuvar finns det? «
    adpocsgnmz
    dpocsgnmz http://www.g0v47546w1r9lb2sz8n8zi9q9nlo5u60s.org/
    [url=http://www.g0v47546w1r9lb2sz8n8zi9q9nlo5u60s.org/]udpocsgnmz[/url]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.