Presentation av våra bloggare

Ylva Trollstierna

Född 1959 i Boden i Skyttens tecken…ylva
Acc i Skorpionen, månen i Lejonet…

Författare till 23 böcker.
Skapat 3 Tarotlekar.

Arbetstitel: Kreativ livsinspiratör.

Jag är född och uppvuxen i Boden fram till år 1975. Jag växte upp i en familj bestående av min mamma, min moster, min mormor och morfar. I mitt barndomshem var det vi kallar för övernaturligt/new age/nyandlighet en del av vardagen även om den inte var något som andra kanske uppfattade vid ett första möte.

Min mamma såg småfolk och var mycket öppen för energier och andar, min moster spådde i spelkort (ej som yrke) och var intresserad av drömmar och kristaller, min mormor ordnade seanser där en fransk munk oftast var den som framträdde tydligast. Mina första år tillbringade jag på det hotell som familjen ägde för att sedan växa upp i en villa mitt inne i staden..

När det gäller mig själv som person så brukar jag beskriva mig som allt för positiv, en sanslös optimist som tror att allt ont har något gott med sig. Jag är kreativ och intensiv, charmigt omöjlig, levnadsglad och charmigt vimsig och med glimten i ögat och tyvärr alldeles för analytisk av allt. Jag har förmånen att ha många och fantastiska vänner som förgyller mitt liv på alla de sätt man kan önska sig, bl. a. så både serverar de middag (dålig på att komma ihåg att äta om det inte finns ost och choklad hemma) och hänger med på de upptåg jag finner ut.

Under åren har jag förekommit en del i massmedia. Jag har medverkat i TV1 Hemma med Ingela Agardh, TV2 God Morgon Sverige, TV4 Söndagsmorgon, TV4 Nyårsvaka (spådde -95), TV4 Alice Bah där jag gjorde en astrologisk tolkning. I Kanal 5 hos Lotta Aschberg tillsammans med Pehr (Trollsveden) där jag gjorde en Reikiavläsning och behandling på “Malin i Saltkråkan”. Och Insider (april -07). Jag har även medverkat i ett otal lokala TV-program. I Hemmets Veckotidning har jag blivit utnämnd till en av Sveriges 50 bästa medium. Jag har dessutom gjort prismamålningar i Hemmets Journal, samt funnits med i artiklar i Året Runt, Expressen och Aftonbladet. Och blev sommaren 03 utsedd till Sveriges Tarotdrottning av Expressen och syntes på första sidan! Förutom detta har jag förekommit i en del lokala radioprogram, så någonstans kanske du har hört eller sett mig.

Rosie Carlmark

RosieMitt namn är Rosie Carlmark och min blogg kommer att handla om Hälsa och Andlighet.

Jag är trebarnsmor, farmor, mormor :) , lärare på Kom Vux, lärare i meditation, Deeksha samt ögonspegling, Rayid, och mycket intresserad av hälsa!

Hälsa – vad är det?

För mig är hälsa till sitt innersta väsen ett högre medvetandetillstånd. Det tillståndet är grunden för all läkedom och min förhoppning är att bloggen blir till inspiration för dem som är nyfikna på hur meditation och Deeksha fungerar och kan vara till hjälp i vardagen.

Mitt sökande efter detta ”högre” har, under mitt liv, innefattat engagemang både i religiösa grupper, New Age och andliga rörelser – ja, precis det jag behövt på min resa. Min livsfilosofi är att allt det som händer oss är sammanbundet med allt annat i den stora organism, vi kallar Universum och ingenting händer utan en stor kosmisk orsak. Ingen tid är bortkastad! Tvärtom – allt vi är med om är förberedelser för vårt uppvaknande till de vi verkligen är.

Idag bekänner jag mig inte till någon religion, även om jag respekterar de grundläggande principerna i alla religioner.

Malin Edström

Malin

Utbildning:

- Tre års studier i Spiritual Healing vid Arthur Finley Collage, Storbritannien

- Examen vid Kungliga Musikhögskolan, Musikerklassisk sång

- Fleråriga studier/praktiserande av ShingongMikyõ (esoterisk Buddhism)

- Internationell instruktör i Bujinkan Budo Taijutsu (Japansk kampkonst).

Jag har alltid varit känslig för stämningar och energi runt om mig, utan att veta varför kände jag på mig saker om människor jag mötte som senare visade sig stämma. Som 18åring började jag träna den japanska kampkonsten Bujinkan Budo Taijutsu. Efter ett år kom en buddistisk munk på besök i Dojon och erbjöd mig möjligheten att lära mig healing och meditation. Som elev till denne munk studerade jag ShingongMikyõ och utövade meditationsövningar i syfte att finna min egen andliga väg och livssanning.

Eftersom jag uppskattade den rena och enkla formen av healing som jag arbetade med inom Shingong, kände jag mig genast hemma när jag kom i kontakt med Spiritual Healing. Spiritual Healing används som komplement till ordinarie läkarvård på sjukhusen i Storbritannien så för att verkligen utvecklas inom healingen utbildade mig via SNU (Nationals Spiritual Union) och Arthur Findley Collage i Stansted. Jag fullföljde mina 102 veckors klinikarbete samtidigt som jag utbildade mig till klassisk sångerska och fann genast många likheter mellan hur effekterna av healing upplevs och vad som sker i kroppen av de vibrationer som röstens resonans skapar. Idag arbetar jag även med rösthealing och chanting, där jag tonar med min röst och sänder både healing och vibrationer på cellnivå till mina mottagare.

Jag driver mitt företag Nordic Mind med healing och meditation i olika former, samtidigt som jag arbetar som frilansande sångerska. Detta år har jag även valt att fördjupa mig inom de andra mediala fenomenen, utöver healing, och finslipar ständigt på mitt hantverk och samarbete med andevärlden. Hösten 2013 kommer även att innehålla konserter tillsammans med shamaner och andra härliga musiker där vi improviserar tillsammans och skapar musik för själen. Ett liv med mycket kärlek och förmånen att få arbeta som intrument för andevärlden och vårt inre välbefinnande…

Angela Johnsson

Jag är en själ från stjärnan Alcyone som Angelai detta liv är uppvuxen på en vackert belägen lantgård strax utanför Varberg. Som barn älskade jag att spendera min tid med att ströva omkring i denna förtrollade värld av skog, berg, sjöar och ängar. För mig var det en lycka att växa upp på landet eftersom det gav mig en obegränsad frihetkänsla samt en djupare samhörighet och närhet med djur och natur. I denna tillvaro befann jag mig i energiflöde ”att bara vara” vilket bevarade min förmåga att kommunicera med djur, naturväsen, änglar och andliga guider ända upp i tonåren. Jag hann därför aldrig glömma mina spirituella förmågor, vilket tyvärr alltför många gör.

I januari 1998, när jag var 24 år började jag återigen att söka mig tillbaka till mina spirituella gåvor och förmågor i samband med att min älskade mamma gick bort. Personlig- och andlig utveckling har sedan dess varit en stark drivkraft som berikat mitt liv med många nya sidor. Att våga utforska min inre värld har bidragit till att jag gjort nya upptäckter av mig själv som vidgat mina perspektiv och öppnat upp en inre dimension av mångfacetterade färger och nyanser. Genom bearbetning av känslor, tankar, agerande och beteende har jag lyckats att identifiera mina styrkor och svagheter, vilket ökat min medvetenhet och förmåga att vidareutveckla, förstärka och lyfta fram de sidor inom mig som är unika samt acceptera, belysa, förstå och förändra de “mörka” sidorna i mitt fördolda som varit energikrävande och orsakat mig mycket skam, smärta och rädsla.

Min törst på kunskap och inre personlig utveckling var en bidragande effekt till att jag under några intensiva år i mitt liv spenderade mycket tid med att gå utbildningar och kurser inom bland annat zonterapi, reikihealing, medial utveckling, ayurveda, chakrabalansering, näringslära, meditation, qigong, yoga, kinesiologi, m.m. I samband med att min familj succesivt växte upplevde jag även en omvälvande tid där små unika varelser med starka viljor och fantastiska förmågor upptog större delen av mitt liv. När jag blickar tillbaka och summerar mina förvärvade kunskaper och erfarenheter måste jag medge att de lärorikaste och mest fantastiska stunderna i mitt liv är och har varit varje ögonblick som jag spenderat tillsammans med min man och fem underbara barn som idag är 18, 16, 13, 10 och 8 år gamla, och som också är de största läromästarna i mitt liv.

Jag är även utbildad friskvårdsterapeut/massör som tidigare arbetat på Varbergs Kurort. För fem år sedan började jag att studera till civilekonom på Högskolan i Borås. Hösten -2012 avklarade jag min magisterexamen inom företagsekonomi med inriktning organisation och ledarskap. Jag har även många års erfarenhet av föreningslivet både som aktiv fotbollsspelare och som ungdomsledare samt som kassör och ledamot i både sektion och styrelse. Mitt stora idrottsintresse delar jag med min familj, där jag följer mina barn i fotboll, innebandy och gymnastik både som förälder och ledare.

Det var mitt arbete som massör som väckte mitt intresse för yoga. Yogan blev för mig ett kraftfullt verktyg för att skapa harmoni och balans mellan kropp och själ. Genom idrotten har jag sedan fått chansen att kunna utöva och vidareutveckla mina kunskaper inom massage, idrottskador, fysiologi, anatomi och yoga. Åren som fotbollsspelare och ledare har också gett mig fördjupade kunskaper inom ledarskap, pedagogik, mental träning, träningslära, kroppskännedom samt vikten av positiv inställning, mål och visioner.

Sedan den 1 juni-2012 arbetar jag som kanslichef i en idrottsförening. Arbetet som kanslichef innefattar ett övergripande organisationsansvar där mina främsta uppgifter består av att utveckla föreningens ungdomsverksamhet genom att stödja, dokumentera, inspirera och engagera ledare, spelare, sektionsansvariga och föräldrar i verksamhetens utvecklingsprocess. Jag har också uppgiften att planera, finansiera och samordna föreningens aktiviteter samt leda och driva projekt.

Som organisationsansvarig handlar mitt arbete om att utveckla en hållbar och idrottslig verksamhet som tillgodoser barn och ungdomars intresse, hälsa och sociala behov genom att arbeta fram praktiska metoder och lösningar som är anpassade för barn och ungdomars olika utvecklingsnivåer. Detta innefattar också att värna om föreningens ledare och deras utveckling, eftersom de utgör grunden för att lyckas med att nå vår vision och bygga upp vår värdegrund. Med en starkt växande ungdomsverksamhet är föreningens strävan och mitt ansvar att ge alla barn och ungdomar goda förutsättningar till social och personlig utveckling oavsett kön, färdighet och ursprung samt att skapa en plattform som lockar till ett livslångt lärande och intresse för hälsa, idrott och friskvård.

Idrott, hälsa, friskvård och ledarskap är ledord som genomsyrat och berikat mitt liv, vilket bidragit till att jag idag håller föreläsningar på Hälsa & Livsstilsmässor för att inspirera andra till att finna hälsosamma och utvecklande vägval i livet. Mina intressen och engagerade år som fotbollspelare, ungdomsledare, ledamot, massör, student, kanslichef samt förälder har varit givande inspirationskällor i mitt liv. Denna glädje, styrka och inspiration vill jag gärna sprida och dela med mig till andra.

Meditation är en annan stor passion i mitt liv eftersom det gett mig vägledning och inspiration att åstadkomma personlig utveckling, hälsa och ökad livskvalité. Meditationen har varit ett medel för att öka min energi, kreativitet, förmåga och kraft att skapa positiva känslor och livsvillkor. Dessa aspekter har gett mig ett inre värde i form av stärkt självkänsla, ökad självkännedom och ambitioner, där jag i allt högre grad vågar överträda mina inre begränsningar och rädslor. Genom enkla meditationstekniker som inrymmer bilder, föreställningar och affirmationer kan nya tankemönster, värderingar och möjligheter utvecklas som förbättrar vår förmåga att se utanför ramarna. Med hjälp av meditation ger jag mig själv tid och utrymme att reflektera, skapa sinnesnärvaro samt öka min självmedvetenhet att skapa balans i min tillvaro, vilket stärker mig på ett fysiskt, psykiskt, mentalt, känslomässigt och andligt plan. Hälsa och livskvalité kommer inifrån och det är jag själv som bär ansvaret för mina känslor, tankar och handlingar samt förmågan och styrkan att förändra min livsituation till den bättre. Det finns många vägar att nå nya möjligheter, bättre hälsa och livskvalité, ofta handlar det om förmågan att sålla, prioritera, fokusera och lägga energi på det som är av mest vikt både när det gäller arbetslivet och privat. När jag ägnar mig tid åt att lyssna på mig själv förbättrar jag också min förmåga att lyssna på andra.

Mitt andliga uppdrag här på jorden är att sprida budskap om den nya tid som väntar oss alla på denna jord. Vi lever i en mycket omvälvande och spännande tid där människor i allt högre grad börjar förstå vikten av att vårda sig själv och vår jord. Epoken av maktkamp, manlig dualitet och fruktan börjar sakta avta och den omtalade ”guldtiden” är nu på intågande. Många änglar, själar och mästare från högt utvecklande civilisationer befinner sig just nu på vår jord för att hjälpa oss i denna energihöjande process. En del av dessa själar har också inkarnerat på jorden för att integrera energierna på ett effektivare sätt. Själv har jag under många livstider förberett mig för att utföra mitt uppdrag som består av att höja frekvensen och det mänskliga medvetandet på vår jord där den feminina och manliga energin har under många årtusenden varit i kraftig obalans. Civilisationen Alcyone som är Plejadernas centralstjärna och Arcturus har med dess enade feminina och maskulina energier åtagit sig det mycket viktiga arbetet att integrera och balansera dessa energier här på vår jord så att de harmoniserar i resonans med varandra. Med mitt ursprung från Alcyone är jag en frekvensmottagare av dessa energier och genom transformation omvandlar jag sedan denna frekvens till information. Informationen överförs till mänskligheten via energiutbyten i syfte att förena och skapa harmonisk enhet av manlig och kvinnlig energi inom oss själva. En viktig utvecklingsprocess för att kunna höja vår frekvens, öka vårt medvetande och skapa en värld av ljus, fred och villkorslös kärlek.

Ari Lindberg

Mitt namn är Ari Lindberg och jag aridriver företaget Aris Qi & kroppsvård som startade -95 med Taiji och Qigong kurser. Jag är verksam på flera orter i Sverige, och även utomlands. Jag riktar mig både till privatpersoner och företag som är intresserade av att veta mer av det i första hand kinesiska men även den österländska kunskapen, som gör individen friskare, smidigare, positivare, och stresståligare.

Jag är instruktör i Taiji (Tai chi) och Qigong, självförsvar, jag erbjuder helgkurser, internatkurser, arbetsplatskurser, kvällskurser, coaching, föreläsningar, och arrangerar hälso-, Qigong utbildnings- och behandlingsresor till Master Wans center i Peking Kina som varvas med utflykter. Jag lär också ut en Yoga-stil som heter Fem Tibetanerna. Vid behov ger jag Qigong-behandlingar eller energimassage, har utvecklingssamtal, stresshantering, känslovägledning, mental träning, personlig träning, samt kostmedvetenhet, jag säljer även Aloe Vera-produkter, hälsotéer, kost-tillskott, böcker, dräkter, skor samt olika Taiji-träningsredskap.

Min vision är att inspirera andra människor med hjälp av Taiji, Qigong och andra österländska träningsmetoder till ett hälsosamt, positivt, långt och intressant liv. När den egna hungern för livet vaknar känns ingenting omöjligt, och man känner även ett eget ansvar för sin hälsa och framgång. Jag hjälper dig genom stark fokusering på träning och genom egen självdisciplin att nå dina mål.

Under hela mitt liv har jag praktiserat andningen utan att veta vad den skulle ge mig, men så småningom när jag började att träna Taiji -90 började jag inse den positiva effekten som skulle uppstå. Jag har utbildat och utbildar mig både i Sverige och i Kina. I Kina hos Qigong mästaren master Wan i Peking där jag fortgående utbildar mig inom Taiji, Qigong, Kung fu, Tuina, kinesisk mat kultur, energimassage, och Qigong behandlingar, Qigongen började jag med -93 blev sedermera instruktör i Sverige under Qigong mästaren Rikard Sulikowski från Mediqi Akademien i Malmö sveriges första Qigong Akademi, utbildar mig fortfarande för Qigongmästaren Rikard S. Akupunktur teori samt kurser i Feng Shui, Silva ultramind, studerade jag hos Miquel Rodriqes rektor på Neijing skolan i Enköping, diplomerad energi massör hos Axelssons, har besökt Shaolin templet och skolorna vid flera tillfällen för att utöva och studera Kung fu, i dags läget tränar jag för Yanji Wang från Wushu Qigong i Stockholm, har även deltagit i Tai ji tävlingar i Svenska Riks mästerskap och Wushu SM.

Gun Moss Bjerling

Jag är född 1960 och mina första gun200x249pxsex år bodde vi i en röd liten torparstuga med vedspis, brunn, jordkällare och utedass. Den ligger fortfarande kvar mittemellan den stora granskogen och grusvägen i utkanten av Borås. Denna plats lade grunden till min förkärlek till allt som är naturligt och äkta. Jag har alltid haft lite motstånd till överkonsumtion, onödiga prylar och slit-och-släng-mentaliteten och jag använder helst mina egna ben som färdmedel. I barndomsdrömmen hade jag en längtan att hjälpa andra som hade det svårt och i hemlighet beundrade jag Jesus och önskade att jag kunde göra mirakel som han gjorde. Mirakeldrömmen glömdes bort och jag började arbeta med förståndshandikappade och inom äldrevården, medan fritiden ägnades åt familjen med fyra barn, hus och grönsaksodling.

För tjugo år sedan, 1994, presenterade min syster Reiki för mig, och jag blev så fascinerad av detta fantastiska redskap att jag ville sprida det till så många som möjligt. Eftersom det inte fanns någon svensk litteratur om Reiki skrev jag ett introduktionshäfte ”Reiki – Naturlig healing genom den Universella Livsenergin” [http://www.secourong.
com/article.php?type=Literature&id=3
] Det har nu reviderats tre gånger och efterfrågas fortfarande.

När en ingivelse sa mig att jag skulle bli sjuksköterska för att lättare sprida Reikin, skickade jag in ansökan omgående, fast jag aldrig någonsin haft drömmar om detta yrke. Som examensarbete skrev jag ”Healing som omvårdnad – ett komplement inom den etablerade vården?” [http://www.secourong.com/article.php?type=Literature&id
=11
] Då fann jag att healing varit integrerat i vården i USA sedan 1970-talet och att det forskats i ämnet, under benämningen Therapeutic Touch.

På ett hospice och äldreboende fick jag nattarbete som sjuksköterska. Då ägnade jag dagarna åt översättning av William Lee Rands ”Reiki – den helande beröringen” [http://www.secourong.com/article.php?
type=Literature&id=1
] och på samma gång hade jag påbörjat ett forskningsprojekt om Reiki på äldreboendet. Men tyvärr blev jag tvungen att avbryta detta, för det blev alldeles för mycket när vi dessutom hade fått vårt femte barn. I stället sade jag upp mig och arbetade hemifrån på egna firman, Secourong Förlag [http://www.secourong.com].

Genom förlaget fick jag kontakt med Reikiutövare i hela Sverige och de uttryckte en önskan om att förena sig, därför satt jag igång ett EU-projekt för att samla Reikirepresentanter, vilket sedan resulterade i ”Förenade Reikiförbundet i Sverige”. [http://reikiforbundet.se] När vi hade byggt upp föreningen och passerat 500 medlemmar lämnade jag Reikiförbundets styrelse och började sedan hålla kurser.

Det blev allt vanligare att personer kom för behandlingar p.g.a psykisk ohälsa. Därför vidareutbildade jag mig till psykiatrisjuksköterska och examensarbetet blev då ”Vårdande samtal vid depression”. Jag hade velat gjort en studie om Reiki, men tilläts inte då motståndet och rädslorna hade växt på högskolan.

Jag samarbetar nu med utvecklingsföretaget ”Human Touch Body & Brain” [http://human-touch.se] vid Pusterviksplatsen i Göteborg och har mottagning där. Konceptet är just vårdande samtal kombinerat med energibehandling. När energiblockeringar släpper förlöses mycket känslor och tankemönster och då är samtalet en hjälp till reflektion och insikter.

Mitt nästa steg är nu att få igång en studie om Reiki vid depression som blivit vårt största folkhälsoproblem.

Vita Raeda – Iris Krügeriris1

Hej och varmt välkommen!
Trevligt att du tar dig lite tid och kikar in här och vill veta mer om mig och mina erbjudanden…

Iris Krüger heter jag och är den som driver verksamheten Vita Raeda (latin: life coach) som en mötesplats där kropp och själ får chans att komma i samklang, finner balans och harmoni i vardagen.
Balance for body & mind –
Samklang för kropp & sinne –iris2

▪ Alla verktyg och arbetssätt har först gått igenom mitt eget filter och varit en del av mitt eget inre arbete. Dessutom är jag själv ständigt i en lärande process.
▪ Min intention & erbjudande – Mitt mål är ditt välmående och dina personliga framsteg. Jag fokuserar på det friska och vill hjälpa dig framåt, vill göra skillnad för att du ska må bra.
▪ Erbjudandet omfattar ett alternativt helhetskoncept inom hälsa, yoga, mindfulness, klang & coaching för individer, organisationer och företag.
▪ Mitt holistiska synsätt på individen gör att jag älskar yoga, hälsa, coaching, personlig utveckling, mindfulness och klangmassage efter Peter Hess. Yogans filosofi, hälsoeffekter & gåvor har blivit en slags livsstil för mig de senaste åren. Kroppen brukar alltid tala sanningen, känns det lätt, så är det rätt.
▪ Jag vill gärna inspirera, coacha och samtala med dig, sprida min glädje, styrka, tillit och energi som jag hämtar därifrån.

▪ Mitt första yrkesmässiga bakgrund ligger i mer än 20 års arbete som ekonom inom näringslivet utomlands (Tyskland) och i Sverige. 2011 blev det dags att stanna upp och omprioritera mitt liv. De senaste 3 åren följde jag mer och mer mitt hjärta att kunna hjälpa människor till ett friskare liv, både fysiskt och psykiskt, gick ett flertal utbildningar inom hälsa, yoga, mindfulness, friskvård & coaching.
▪ Bokningar, frågor och förfrågningar kan skickas till: info@vitaraeda.com
▪ Klient mottagningen finns i Bjärred/Borgeby nära Lund (10 min) / Malmö (30 min) / Copenhagen (45 min). Languages: Swe / Ger / Eng

Iris är behandlings- och ansvarsförsäkrad och är bl.a. utbildad som

▪ Internationell certifierad yogalärare 500 hours / Yoga Alliance
▪ Certifierad coach ICF med kognitiv inriktning
▪ Diplomerad gruppcoach
▪ Certifierad stress & friskvårdsterapeut
▪ Licenserad i Hälsokollen
▪ Diplom. klangmassageterapeut/massör efter Peter-Hess-Institut metoden
▪ Dipl. mindfulness instructor – Mindfulness Center Malmö
(Ola Schenström)
▪ Access Consciousness Bars
▪ Gong utbildning “PETER-HESS-KLANGTERAPI”
▪ (Modul I – gongterapeutisk koncept Elisabeth Dierlich) – Peter Gabis – via Peter Hess Institut, Tyskland
▪ Int.cert. Gongyogateacher – Methab Benton, Texas, USA

Tillsammans tar vi hand om ditt sinne, din kropp och själ, såsom kommer vi att upptäcka nya vägar och perspektiv som auktoriserar dig att kunna leva ditt allra bästa liv enligt din potential och dina förutsättningar så klart! Din hälsa ligger i fokus. Varje individ gör sin egen unika process, sin egen resa. Min roll är att stödja utan att styra.
Tack för vårt givande möte och lycka till på din resa – Nyckeln till din fulla potential och svaret ligger inom dig.

Iris Krüger// Vita Raeda – Samklang för kropp & sinne
Hemsida: www.vitaraeda.com

4 Responses to “Presentation av våra bloggare”

  1. Smithe59 says:

    Really great info can be found on site. aegccdbdgdkeeeke

  2. Lucie says:

    I see you don’t monetize your site, there is one
    cool method to earn extra money, it will work with your blog perfectly, just search in google for: tips and tricks by Fejlando

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.